Izšla je knjiga Rojen voznik

Včeraj je v Kranju, ob petdeseti obletnici odkar je prevozništvo prevzel od svojega očeta, potekala predstavitev knjige o življenjski zgodbi Aleksandra Bizjaka - Saša.

Aleksander Bizjak
Aleksander Bizjak | Foto: Boštjan Paušer

Knjiga, ki jo je napisal naš sodelavec Emil Šterbenk, opisuje zgodbo Aleksandra Bizjaka, ki se je v šoferski poklic dobesedno rodil v tovornjaku. Njegov oče Jože Bizjak je že leta 1936 začel s prevozništvom, zato podjetje danes velja za najstarejše slovensko prevozniško podjetje z neprekinjeno dejavnostjo.

Aleksander Bizjak

Sašo je prevozništvo pred petdesetimi leti prevzel in ga do danes razvil v sodobno družinsko logistično podjetje specializirano za prevoze blaga pod nadzorovanim temperaturnim režimom, njihovi tovornjaki pa so na cesti opazni v prepoznavnem oranžno-modrem izgledu.

Aleksander Bizjak

Na 189 straneh je opisana življenjska zgodba in razvoj podjetja, oboje izdatno podprto s fotografskim materialom, prav tako pa so omenjene tudi Sašove strasti, kot je ljubezen do starodobnikov in ohranjanje tehnične dediščine. Zato ne preseneča, da si je bilo moč na predstavitvi knjige ogledati tudi nekaj njegovih starodobnih motociklov.

Aleksander Bizjak

Video


Fotogalerija