Integrirani sistem za storitve ter informacije in razvedrilo

Boljša in varnejša vožnja, preprostejša navigacija in učinkovitejše upravljanje voznega parka – to so glavne prednosti Volvovega novega sistema za storitve ter informacije in razvedrilo.

Integrirani sistem za storitve ter informacije in razvedrilo

Z združitvijo zvočne in informativno-razvedrilne enote ter sistemov za navigacijo in upravljanje voznega parka smo pri Volvo Trucks ustvarili preprost in popolnoma integriran sistem, ki se upravlja z zaslonom na dotik, glasom in tipkami na volanu.

„Z novim sistemom za storitve ter informacije in razvedrilo si vozniki lahko dobro prilagodijo delovni prostor," pravi Anders Edenholm, glavni vodja projektov pri Volvo Trucks. „Vozniki lahko kjer koli poslušajo najljubšo radijsko postajo ter prostoročno dostopajo do osebnega in službenega telefona. Vse te funkcije skrbijo za boljšo in varnejšo vožnjo. Vozniku na dolgih vožnjah dajejo večji občutek domačnosti."

Novi sistem omogoča preprostejše in učinkovitejše delo voznikov. Navigacijski sistem v tovornem vozilu podpira različne vnose cilja: vozniki lahko vnesejo naslov ali koordinate ali pa se preprosto dotaknejo zemljevida na zaslonu. Vozniki lahko dostopajo tudi do storitev Dynafleet v vozilu, med katerimi so podpora funkciji Voznikovi časi, Praktično usmerjanje voznika in Sporočila. Vozniki tako dobijo najnovejše informacije, ohranijo pregled in sprejmejo najboljšo odločitev v vsakem trenutku. Spremljajo lahko še svojo vožnjo in porabo goriva ter prepoznajo področja, ki jih lahko izboljšajo.

„Z novim sistemom za storitve ter informacije in razvedrilo smo voznikom želeli čim bolj olajšati navigacijo in delo," pravi Anders Edenholm. „Dynafleet v vozilu in navigacijski sistem sta integrirana, zato lahko vozniki sprejemajo sporočila s koordinatami GPS in že v nekaj sekundah navigacijo usmerijo do naslednjega cilja. Če ima voznik več časa roke na volanu in oči na cesti, je varnejši in produktivnejši."

Funkcije novega sistema med drugim vključujejo dostop do storitev pretočnega prenosa, kot so Spotify, Deezer in TuneIn, ter radio DAB/DAB+. Na volanu je še tipka za glasovno upravljanje.

Novi integrirani sistem za storitve ter informacije in razvedrilo je na voljo ob naročilu novih modelov Volvo FH, FM in FMX.

Razpoložljive funkcije novega integriranega sistema za storitve ter informacije in razvedrilo:

- sedempalčni zaslon na dotik,

- glasovno upravljanje,

- Dynafleet v vozilu (Volvov sistem za upravljanje voznega parka),

- navigacija TomTom s podatki tovornjaka in funkcijo TomTom Traffic s sprotnimi prometnimi informacijami,

- Bluetooth za sočasno priključitev dveh telefonov,

- dostop do storitev pretočnega prenosa, kot so Spotify, Deezer in TuneIn,

- DAB/DAB+,

- vhodi USB.