Inovativni Combo Life

Opel nadaljuje s svojo ofenzivo izdelkov in sicer z model Combo Life. Combo pete generacije temelji na novi arhitekturi, odlikuje ga prostornost, praktičnost in vsestranskost. Opremljen je z drsnimi zadnjimi vrati na eni ali obeh straneh, na voljo pa je v kratki (4,40 metra) ali dolgi (4,75 metra) različici ter s petimi ali sedmimi sedeži.

Inovativni Opel Combo Life

Opremljen je s tehnologijami in sistemi za pomoč vozniku, dobro znanimi iz segmenta kompaktnih vozil ali športnih terencev, kot so opozorilo ob voznikovi utrujenosti, vzvratna kamera s prikazom iz ptičje perspektive z zornim kotom 180°, projekcijski zaslon in IntelliGrip ter s funkcijami za udobje, med katere sodita ogrevanje sedežev in ogrevanje volana z usnjenim oblazinjenjem. Novost v Oplovi zbirki asistenčnih sistemov je zaščita stranice, ki vozniku pomaga pri počasnem zavijanju.

Prijazne ultra-sodobne tehnologije in asistenčni sistemi
Novi Opel Combo Life prinaša veliko tehnološko naprednih varnostnih funkcij in funkcij za večje udobje ter postavlja znatno višja merila v svojem segmentu. Med temi inovativnimi, tehnološko naprednimi in z varnostjo povezanimi rešitvami so tudi: projekcijski zaslon, opozorilo na nevarnost naleta z zaznavanjem pešcev in samodejnim zaviranjem v sili, naprej usmerjena kamera Opel Eye,samodejni regulator hitrosti, sistem za inteligentno prilagajanje hitrosti, opozorilo ob voznikovi utrujenosti. Za varnejše in preprostejše parkiranje pa so na voljo sistemi: pomoč pri bočnem parkiranju za zaščito stranic, panoramska vzvratna kamera, napredni parkirni pomočnik

Za dober oprijem s podlago je opcijsko na voljo nadzor oprijema IntelliGrip, ki ga je uvedel Grandland X; ta z elektronskim prednjim diferencialom prilagaja porazdelitev navora med prednjima kolesoma, po potrebi omogoči zdrs kolesa, pri vozilih z avtomatskim menjalnikom pa prilagodi točke prestavljanja in odziv dušilne lopute. Tako zagotovi najboljši oprijem in stabilno vodenje Comba Life na blatnih ali zasneženih cestiščih ter v blatu in na pesku.

Ergonomija voznikovega prostora
V notranjosti je imela odločilno vlogo ergonomija voznikovega prostora, kokpit je odlično organiziran, saj voznik preprosto najde in doseže vse krmilne elemente. Sredinska konzola je jasno razdeljena na tri različna področja. V zgornjem delu je največ prostora namenjeno sistemu za informacije in razvedrilo. Pod njim so krmilni elementi za upravljanje ogrevanja in prezračevanja, čisto spodaj pa je še odlagališče s prostorom za 0,5-litrsko plastenko ali pločevinko s pijačo. Kromirani poudarki na z usnjem oblazinjenem volanskem obroču, kljukah vrat in prezračevalnih šobah dodatno poudarijo značaj vozila.

Za pogon Opel Comba Life bodo lahko kupci izbirali med različnimi bencinskimi motorji z neposrednim vbrizgom in dizelskimi motorji, obe vrsti pa delujeta s turbopolnilnikom. Vsi pogoni zmogljivost za uživanje v vožnji dopolnjujejo z varčnim delovanjem. Motorji so usklajeni s pet- ali šeststopenjskim ročnim menjalnikom, za doplačilo pa je prvič v tem segmentu na voljo tudi osemstopenjski avtomatski menjalnik.

Fotogalerija