ID. Buzz GTX s pogonom na vsa kolesa

Električni štirikolesni pogon je prišel tudi v ponudbo gospodarskih vozil Volkswagen ni sicer model ID. Buzz GTX s skupno močjo dveh elektromotorjev 250 kilovatov (340 KM).

Volkswagen ID. Buzz GTX
Volkswagen ID. Buzz GTX | Foto: Volkswagen

Poleg štirikolesnega pogona je v ponudbi tudi dolga različica s tremi vrstami sedežev. Tudi Buzz uporablja platformo MEB kot drugi modeli ID, tehnična zmogljivost pogona je enaka kot pri ID.7 GTX Tourerju, razlika pa je le v tem, da ima zadnji motor namesto 545 Nm tukaj 560 Nm, kar je dobrodošla pomoč glede na večjo maso vozila.

Volkswagen ID. Buzz GTX

D. Buzz GTX bo na voljo v dveh različicah: s standardno medosno razdaljo in novo baterijo 79 kWh (bruto 84 kWh) ter s podaljšano medosno razdaljo v kombinaciji z novo baterijo 86 kWh (bruto 91 kWh). Zaradi velike moči in navora ID. Buzz GTX do 100 km/h pospeši v samo 6,5 sekunde, a tisto, kar uporabniki morda bolj cenijo, so velike vlečne zmogljivosti, saj lahko modeli s standardno medosno razdaljo vlečejo prikolice mase 1.800 kilogramov, ID. Buzz GTX z dolgo medosno razdaljo pa prikolice s 1.600 kilogrami.

Volkswagen ID. Buzz GTX

Fotogalerija