Hiab išče najboljšega upravljalca dvigala na svetu

Hiab, del Cargoteca, je razpisal natečaj za najboljšega voznika avtodvigala v letu 2016. Zmagovalec naj bi bil razglašen v okviru finala, ki se bo odvil septembra 2016 na IAA salonu v Hannovru.

Hiab išče najboljšega upravljalca dvigala na svetu

S prvim svetovnim natečajem za najboljšega upravljalca dvigala aprila 2015, je bil postavljen temelj nove tradicije v tej branži. Upravljalci in upravljavke avtodvigal iz celega sveta imajo tako možnost, da se pomerijo med seboj in pokažejo iz kakšnega testa so.

V februarju 2016 se pričnejo kvalifikacije za World Crane Championship 2016, pri čemer bodo predizbori potekali po vsem svetu. Države kot so Avstralija, Belgija, Danska, Nemčija, Finska, Francija, Velika Britanija, Italija, Nizozemska, Norveška, Avstrija, Švedska, Španija in ZDA so svoje tekmovalce že prijavile. Zmagovalec (ali zmagovalka) bo prejela nagrado v vrednosti 25.000 evrov.

Na zahtevnem poligonu bodo morali tekmovalci pokazati svoje znanje in hitro kar se da z uporabo Hiab Hi Pro dvigala izvesti paleto zahtevnih in natančnih nalog. Razmislite, lahko se prijavite tudi vi. 

Videoposnetek tekmovanja si lahko ogledate na sledeči povezavi.