Gasilska in reševalna vozila za Grčijo

Fraport Greece, ki je s svojo dejavnostjo prisoten na 14 regionalnih letališčih v Grčiji, je naročil deset novih Scania tovornjakov z Rosenbauer nadgradnjo za gasilske in reševalne namene, ta investicija pa bo zagotovo izboljšala varnost na letališčih.

Gasilska in reševalna vozila za Grčijo
Prvih pet tovornjakov Scania P 490 6×6 bo opremljenih z rezervoarji za peno, prostornine 860 litrov in z rezervoarji za vodo, prostornine 7.000 litrov.

Reševalna/gasilska vozila bodo predana letališčem: Corfu, Kefalonia, Kos, Mykonos, Mytilini, Rhodes, Samos, Santorini, Thessaloniki in Zakynthos. Omenjena letališča na letni ravni sprejmejo prek 20 milijonov potnikov, zaradi česar morajo biti vozila, ki so na teh letališčih prisotna, zadovoljevati najvišje varnostne standarde.


Prvih pet tovornjakov Scania P 490 6×6 bo opremljenih z rezervoarji za peno prostornine 860 litrov in z rezervoarji za vodo, prostornine 7.000 litrov. Črpalke imajo pretočnost 6.000 l/min, in sicer pod tlakom od 10 barov. Vključno s predajo vozil so planirana tudi nova zaščitna oblačila za gasilce. 

»S temi novimi vrhunskimi vozili, izkazujemo našo predanost najvišjim varnostnim standardom na naših letališčih, tako za potnike, kot tudi za zaposlene,« je dejal Alexander Zinell, izvršni direktor podjetja Fraport Greece.

Fotogalerija