Fordovi SUV-ji podirajo rekorde

Fordovi dovršeni in elegantni športni terenci so postavili nov rekord, saj je trojica modelov dosegla najboljšo prodajo v Evropi doslej, tako da je zdaj že več kot vsak peti v Evropi prodan Ford SUV.

Fordovi SUV-ji podirajo rekorde
Fordov tržni delež v segmentu SUV-jev se je leta 2018 povečal že tretje leto zapored, tako da je zdaj že več kot vsak peti v Evropi prodan Ford SUV.

V primerjavi z lansko prodajo v istem času se je prodaja SUV-jev povečala za 21 odstotkov, kompaktni  Ford EcoSport je z najboljšo prodajo vseh časov navdušil kar 105 odstotkov več kupcev, prodaja srednje velike Kuge pa se je v primerjavi z enakim obdobjem lani povečala za 27 odstotkov. Zagon prodaje Fordovih SUV-jev se bo nadaljeval tudi leta 2019, saj je že možno naročiti novega Edgea; ‘crossoverji’ Focus Active, Fiesta Active in KA+ Active so še ena možnost za kupce, ki želijo avto s pridihom športnega terenca.

Do konca novembra so v Evropi prodali skoraj 259.200 modelov Ford EcoSport, Kuga in Edge, tako da je glede prodaje SUV-jev v tej regiji leto 2018 že mesec pred iztekom najuspešnejše Fordovo prodajno leto doslej. Fordov tržni delež v segmentu SUV-jev se je leta 2018 povečal že tretje leto zapored, tako da je zdaj že več kot vsak peti v Evropi prodan Ford SUV.