F-MAX prejel nagrado tovornjak leta v Rusiji

Na mednarodnem salonu gospodarskih vozil COMTRANS 2019, ki se je odvijal od 3. do 7. septembra v Moskvi, je Ford Trucks F-MAX prejel nagrado za ruski tovornjak leta

F-MAX prejel nagrado tovornjak leta v Rusiji
Skupni stroški lastništva so eden izmed glavnih atributov F-MAX-a.

Na sejmu COMTRANS je bilo predstavljenih več izdelkov podjetja Ford Trucks, med njimi tudi F-MAX 1848T in Ford Trucks 1833 s šasijo z nadgradnjo žerjava.

Podpredsednik Ford Trucks, Serhan Turfan je ob tem dejal: » Zmaga Ford Trucks F-MAX potrjuje, da je Ford Trucks pomemben igralec na svetovnem trgu. Verjamemo, da je nagrada za tovornjak leta, ki smo jo dosegli v Rusiji, še en pokazatelj naše potencialne moči na svetovnem trgu. Nagrada ITOY kaže, da je F-MAX postavil nov standard na trgu gospodarskih vozil. Rusija je velik in zahteven trg in prepričani smo, da bo F-MAX nadaljeval svoj uspeh po vsem svetu," je še povedal Serhan Turfan.


F-MAX združuje inovacije, vrhunsko tehnologijo in udobje za voznika. S kabino širine 2,5 metra ponuja udobje in razkošje ter moderen dizajn. Zasnova armaturne plošče zagotavlja, da so vse funkcije enostavno dosegljive. F-MAX s svojim ravnim podom zagotavlja 2160 mm višine od tal do stropa in 260 mm pri nastavitvah sedeža. Poleg tega F-MAX nudi voznikom tako zaprte predale, ki so nameščeni spredaj nad vetrobranom, kot tudi zaprte predale nad posteljo. 

Skupni stroški lastništva so eden izmed glavnih atributov F-MAX-a. Prav tako tudi zmogljiv 12,7-litrski motor E6D Ecotorq, ki ponuja 500KM, 2.500 Nm navora in 400 kW zavorne moči. Zagotavlja največjo zmogljivost in minimalno porabo goriva v vseh pogojih.

Ne pozabimo - Ford Trucks F-MAX je tudi v Sloveniji prejel nagrado Tovornjak leta 2019, ki jo podarja revija Transport & Logistika.