Europa Truck-trial prvič v Sloveniji!

Spektakularne vožnje. Ekstremna prilagoditev terenu. Povsem do fizikalnih mej vožnje. To je Truck Trial!

Europa Truck-trial prvič v Sloveniji!
V tekmovanju čas, v katerem tovornjak prevozi določen del proge, ne igra pomembne vloge. Najpomembneje je, da premaga ekstremne razmere na progi brez napak.

Ob svoji 30. obletnici delovanja v Slovenijo prvič prihaja EUROPA TRUCK-TRIAL in MAN TRACTION na turneji. Adrenalinski spektakel tega poletja se bo odvijal v soboto, 17. in nedeljo, 18. avgusta 2019 med 9. in 18. uro v Parku vojaške zgodovine Pivka.

EUROPA TRUCK-TRIAL je evropsko tekmovanje v spretnostni vožnji komercialnih tovornjakov s pogonom na vsa kolesa po izjemno zahtevnem terenu. V tem tekmovanju čas, v katerem tovornjak prevozi določen del proge, ne igra pomembne vloge. Najpomembneje je, da premaga ekstremne razmere na progi brez napak. Da mu to uspe, se mora približati mejam mogočega in jih včasih celo preseči!


Tekmovanje poteka v štirih kategorijah: 2-osna, 3-osna in 4-osna vozila ter prototipi. Letno poteka šest tekmovanj po različnih evropskih mestih. V Sloveniji se bo tekmovanja udeležilo 25 ekip, ki se potegujejo za laskav naziv evropskega prvaka Truck-Trial. Letos so prireditve bile že v Belgiji, Franciji, Nemčiji in Avstriji. Po slovenski postojanki se bo sezona septembra zaključila v Nemčiji.


Tekmovanje EUROPA TRUCK TRIAL poteka od leta 1989 in letos praznuje 30. obletnico delovanja.

Podrobnejše informacije o Evropskem prvenstvu v preizkušnji za tovornjake boste našli na uradni spletni strani prireditve www.europatrucktrial.org.

MAN TRACTION
V sklopu tekmovanja v Slovenijo prihaja tudi turneja MAN TRACTION, kjer boste lahko najboljšo vlečno moč s pogonom MAN HydroDrive® doživeli tudi sami. In to ne le kot gledalec na tekmovanju, temveč tudi čisto od blizu na preizkusni vožnji na MAN-ovem off-road poligonu. Tam vas bodo čakala močna vozila z najsodobnejšo tehnologijo in MAN‑ovi strokovnjaki, s katerimi se boste lahko v sproščeni atmosferi pogovorili o vseh tehnoloških novostih in obsežni ponudbi storitev. Med drugim boste lahko spoznali novo generacijo MAN-ovih motorjev ter nove varnostne in asistenčne sisteme.


Fotogalerija