eTruck z nagrado za dizajn

Mednarodna žirija nagrade Red Dot Design Award 2023, ki jo sestavlja 43 mednarodno priznanih in neodvisnih strokovnjakov za kakovost oblikovanja, je enotna: novi MAN eTruck, ki bo do prvih kupcev zapeljal leta 2024, že izstopa z izjemno zasnovo.

MAN eTruck
MAN eTruck | Foto: MAN Truck & Bus

V prihodnost usmerjeni električni lev, ki je primeren za prevoze na dolge razdalje, tako že pred uradnim prihodom na trg postavlja močan vtis. Uradna podelitev nagrad priznanega tekmovanja, s prijavami iz več kot 60 držav, je potekala 19. junija na gala prireditvi v Essnu.

MAN eTruck

»Podjetja in oblikovalski studii z vsega sveta so se soočili s strokovno presojo žirije Red Dot, mednarodnih strokovnjakov, ki so med tekmovanjem pod drobnogled vzeli precejšnje število izdelkov. Dejstvo, da ste iz tako močnega kroga udeležencev izšli kot zmagovalec, priča izjemni kakovosti vašega produkta,« je ob podelitvi poudaril profesor dr. Peter Zec, ustanovitelj in direktor podjetja Red Dot. Letos je približno 20.000 izdelkov, prijavljenih vsako leto, prihajalo iz 60 držav in so bili ocenjeni v 51 tekmovalnih kategorijah.