e-Expert na voljo tudi s pogonom na vodik

Peugeot je postal eden izmed prvih proizvajalcev, ki bo od leta 2021 dalje v segmentu kompaktnih gospodarskih vozil iz serijske proizvodnje ponujal električno izvedenko s pogonom na vodikove gorivne celice.

peugeot-e-expert-hydrogen-5

Novi Peugeot e-Expert Hydrogen bo na voljo poleg modelov z motorji z notranjim izgorevanjem in 100 % električnih izvedenk, s čimer bo postal najnovejši simbol strategije znamke »Extended power of choice« (Razširjena moč izbire), ki vsakemu kupcu nudi možnost, da s široke palete motorjev izbere tistega, ki je najbolj primeren za njegove potrebe.

Izvedenka na vodikove gorivne celice priča o hitrem razvoju elektrificirane ponudbe vozil Peugeot Expert, v sklopu katere je bil leta 2020 vpeljan model e-Expert na 100 % električni pogon. Tega so v začetku leta 2021 okronali z nazivom International Van of The Year, s tem pa je postal že šesto vozilo znamke Peugeot, ki je od leta 1992 osvojilo ta prestižen naziv.

Novi Peugeot e-Expert Hydrogen je opremljen z novim sistemom »mid-power plug-in hydrogen fuel cell electric«, to je čisto posebna inovacija skupine Stellantis, ki zajema: gorivno celico, ki potrebno električno energijo za pogon vozila proizvaja s pomočjo vodika, ki je uskladiščen v rezervoarjih; visokonapetostno litij-ionsko polnilno baterijo s kapaciteto 10,5 kWh, ki jo je možno polniti na električnem omrežju in ki v posameznih fazah vožnje napaja električni motor.

Fotogalerija