'Dobil sem kazen za predolgo vožnjo. Nisem vzel kartice iz tahografa'

Voznik sprašuje: “Dobil sem kazen za predolgo vožnjo. Nisem vzel kartice iz tahografa. Je možna pritožba na podlagi GPS-a v vozilu?” V takem nesrečnem primeru policija verjetno ne bo sprejela opravičila, ne glede na razlog, zakaj je do tega prišlo.

tahograf
tahograf

Vsekakor bi podatki GPS-a lahko služili kot dokaz, da je bilo vozilo v popravilu in v tem času niste opravljali vožnje, zato predlagamo, da ta dokazila vendarle predložite morebitnemu ugovoru oz. zahtevi za sodno varstvo.

V primeru kršitve pravil so kazni zelo visoke, tako za pravne kot tudi za fizične osebe. Pretekle mesece je policija ob rednih kontrolah prometa tovornih vozil naletela na povišano število izdanih glob zaradi kršitev. Najbolj pogosta vzroka sta bila prekoračen čas vožnje in manipulacija s podatki v zapisovalni napravi. Povprečna globa je znašala 2.000 evrov za voznika, za pravno osebo pa 6.000 evrov. Kontrole tahografov so poostrene tudi onkraj naših meja, v Avstriji in Nemčiji.

Cenovni pritiski, kratki roki, konkurenca, rast stroškov, ustrezni kadri ... Problemi prevoznikov so slovenski podjetji Sledenje in Tahocenter spodbudili k razvoju skupnega produkta. Paket Premium Taho je najpopolnejša storitev, ki lahko prevoznikom bistveno olajša delo in poslovanje. S popolnim naborom funkcionalnosti omogoča transparentnost transportnih procesov in avtomatizirano delovanje na daljavo, s čimer lahko kot prevoznik prihranite čas, skrbi in sredstva.

Zagotovite si popolno storitev v enem paketu – Premium Taho.

LOKACIJA: Pridobite online pregled nad lokacijo vozila in vsemi bistvenimi parametri vožnje.

KOMUNIKACIJA: Poskrbite za učinkovito komunikacijo med pisarno in vozniki. 

NAVIGACIJA: Z vrhunsko navigacijo pridite do cilja brez nepotrebnih zapletov.

OPOZORILA: Bodite obveščeni, če se z vašimi vozili dogaja nekaj, kar se ne bi smelo.

POROČILA: Poenostavite ali avtomatizirajte izdelavo poročil. 

TAHOGRAFSKI PODATKI: Avtomatsko in na daljavo kopirajte podatke ter pridobite popoln pregled nad stanjem voženj in vpogled v razpoložljivost voznikovih ur.

Prednosti paketa Premium Taho

PREGLED NAD CELOTO: S preprostim in učinkovitim nadzorom nad voznim parkom lahko občutno povečate produktivnost, donosnost in kakovost storitev. 

VSE NA DALJAVO: Do popolnih informacij in podatkov o vsakem svojem posameznem vozilu lahko s pomočjo spleta dostopate kjerkoli in kadarkoli – v realnem času.

PRAVOČASNO PREDVIDEVANJE: Voznik ima samodejno in pregledno prikazane vse podatke o časih vožnje. 

POPOLNOMA V SKLADU Z ZAKONOM: Podatke lahko kopirate na daljavo in jih shranjujete v skladu z zakonom, z analizo podatkov pa lahko hitro odpravite morebitna nepravilna ravnanja, napake in neskladnosti z zakonom.

VIR: www.sledenje.com in www.tahocenter.si