DKV Mobility uvaja DKV LIVE za slovenske prevoznike

Ponudnik storitev mobilnosti DKV Mobility uvaja DKV LIVE, najsodobnejši telematski sistem s številnimi dodatnimi funkcijami. Storitve spremljanja in določanja položaja (Track&Trace) zagotavljajo preglednost v realnem času vzdolž celotne dobavne verige.

DKV Live
DKV Live | Foto: DKV

DKV LIVE omogoča tudi učinkovito načrtovanje poti na podlagi visokokakovostnega kartografskega gradiva družbe Here. Pri načrtovanju poti upošteva stopnjo napolnjenosti posode za gorivo tovornjaka in na poti izbere najbližji servis za postanek za točenje goriva. Poleg tega lahko uporabniki v realnem času spremljajo nepravilnosti pri polnjenju z gorivom. 

Video predstavitev


Vse, kar morate storiti, je, da na vozilo priključite škatlico v velikosti zavojčka papirnatih robčkov. Ta zagotovi potrebne informacije, ki jih je nato mogoče posredovati in obdelati prek oblaka. Vse podatke lahko v realnem času spremljate prek portala DKV LIVE. "DKV LIVE vzpostavlja digitalne rešitve, ki jih že poznamo kot standard v sektorju B2C, zdaj pa jih za svoje stranke uvajamo tudi v segmentu B2B," pravi Mart Dekleva, direktor DKV Mobility Slovenija. "To vključuje na primer sledenje pošiljk in vozil v realnem času. Te storitve lahko bistveno povečajo preglednost v špedicijskem poslovanju ter tako učinkovito znižajo stroške in prispevajo k zmanjšanju izpustov CO2." 


V bližnji prihodnosti so za DKV LIVE načrtovane številne faze širitve. Takrat bodo vozniki in dispečerji komunicirali s pomočjo aplikacije DKV LIVE. Dodatne informacije so na voljo na spletni strani https://www.dkv-mobility.com/sl/digitalni-produkti/dkv-live/