Dinamični avtosalon na Vranskem

V AMZS Centru varne vožnje na Vranskem se je danes z novinarsko konferenco uradno odprl eden največjih avtomobilističnih dogodkov letošnjega leta – Emil Frey Dinamični avtosalon, ki bo za širšo javnost odprt od 2. do 4. junija 2023, med 9. in 19. uro.

Emil Frey Vransko
Emil Frey Vransko | Foto: Žiga Intihar

Dogodek, ki ga skupina organizira v sodelovanju z AMZS Centrom varne vožnje na Vranskem obljublja, da bo navdušil ljubitelje avtomobilov, strokovnjake v industriji in splošno javnost. Ob slavnostni otvoritvi je Jožko Tomšič, generalni direktor Skupine Emil Frey za Slovenijo, povedal: »Izjemno sem ponosen, da smo v sodelovanju z AMZS Centrom varne vožnje na Vranskem pripravili edinstven večdnevni dogodek mobilnosti, ki bo obiskovalcem ponudil atraktivna, tehnološka, terenska in električna avtomobilska doživetja. Pokazali bomo slovenske avtomobilske premiere, več kot 70 razstavljenih in testnih vozil, praktične vozniške delavnice, omogočili druženja s strokovnjaki, animacije za otroke in še mnogo več.«

Emil Frey Vransko

Ljubitelji jeklenih konjičkov bodo lahko na površini 66.000 kvadratnih metrov spoznali in prvič na enem mestu tudi preskusili več kot 70 avtomobilov znamk Alfa Romeo, Abarth, Citroën, DS, Fiat, Honda, Jeep, Mercedes-Benz, Mitsubishi Motors in Peugeot. Spoznati pa bo mogoče tudi tovorne velikane, kot je Actros L Edition 3, paradni konj ponudbe Mercedes-Benz Trucks, enega in edinega Unimoga, električni kamion eActros ter FUSO Canter, najbolje prodajan lahki tovornjak na svetu.

Emil Frey Vransko

Na novinarski konferenci so bili prisotni tudi Filip Koren, direktor podjetja C Automobil Import, Romana Rosnaky, direktorica podjetja AC-Mobil, Adam Kavšek, direktor podjetja P Automobil Import, Uroš Mravinec, direktor podjetja Avto Triglav, Marjan Murn, direktor podjetja Star Import in Rasto Oderlap, direktor podjetja Autocommerce, ki so izpostavili ključne zanimivosti avtomobilskih znamk, ki ji zastopajo.

 Emil Frey Vransko

Prvi Emil Frey Dinamični avtosalon ima zelo jasen slogan in sporočilo – PRIDI. VIDI. VOZI. Že iz tega lahko razberemo, da bo dogajanje zelo pestro. Zvezde dogodka pa bodo vsekakor vozila vseh znamk, združenih pod streho skupine Emil Frey. Z 2. junijem se vrata salona odpirajo širši javnosti, ki bo lahko brezplačno preizkusila vozila 12 blagovnih znamk, ki zajemajo tako osebna kot tovorna vozila.

 Emil Frey Vransko

Na 7 modulih vožnje se bodo obiskovalci lahko preizkusili v varni vožnji med ovirami, doživeli električno izkušnjo s povsem električnimi vozili, primerjali dvo- in štiri-kolesni pogon ter se prepričali, če varnostni sistemi tudi v praksi delujejo tako, kot na papirju. Še posebej atraktivna bo terenska vožnja, kjer bodo lahko spoznali zmogljivosti  4x4 pogona. Obiskovalci bodo imeli odlično priložnost, da se družijo z avtomobilskimi zvezdami vodilnih proizvajalcev in se od blizu seznanijo z najnovejšimi varnostnimi tehnologijami, ki oblikujejo prihodnost avtomobilske industrije. Zagotovljeno bo varno okolje, da bodo i  lahko praktično izkusili delovanje najsodobnejših varnostnih funkcij in testirali vozila pod nadzorovanimi pogoji na najsodobnejšem poligonu v Sloveniji.

Emil Frey Vransko

Cilj skupine Emil Frey je, da bo to prvi izmed mnogih takih dogodkov, kjer bo na nazoren način prikazano, kako zelo pomembna je varnost voznikov in udeležencev v prometu.   Skupaj z AMZS in njihovimi izkušenimi inštruktorji varne vožnje bodo obiskovalcem približali posamezne asistenčne sisteme, njihovo funkcionalnost in uporabnost. Različne situacije na cesti zahtevajo različne odzive.  Z vožnjo po poligonu se bodo vozniki srečali tudi z nepoznanimi situacijami, in te izkušnje  kasneje lahko uporabili v vsakodnevni vožnji in se na ta način izognili marsikateri neprijetni situaciji. 

Udeležba na salonu je za udeležence popolnoma brezplačna, seveda pa je potrebna predhodna prijava na uradni strani dogodka Emil Frey Dinamični avtosalon.

Fotogalerija