Digitalna revolucija pri upravljanju palet

Evropsko paletno združenje (European Pallet Association e.V. - EPAL) je v začetku leta 2024 predstavilo nov izdelek: EPAL Euro paleto QR. Ta inovacija ne ponuja le kakovosti in varnosti, temveč tudi priložnost za celovito digitalizacijo in preglednost pri upravljanju palet za vse udeležence odprtega evropskega paletnega poola za izmenjavo.

EPAL
EPAL Euro paleta QR – učinkovitost in transparentnost

V današnjem hitrem svetu je učinkovitost ključ do uspeha. Podjetja, ki optimizirajo svoje logistične procese, so korak pred drugimi. Pri optimizaciji, digitalizaciji in sledljivosti logističnih procesov ima izjemno vlogo tudi EPAL Euro paleta QR. EPAL Euro paleta je že zdaj nepogrešljiv del logistične industrije kot standardni nosilec tovora z zagotovljeno kakovostjo z distribucijo več kot 650 milijonov kosov. Z označbo QR kode na desnih vogalnih blokih ima vsaka posamezna EPAL Euro paleta QR edinstveno identiteto, kar omogoča boljšo sledljivost in učinkovitost.

EPAL

Ob pravem času na pravem mestu

Uporaba EPAL Euro palet QR podjetjem omogoča enostavno zajemanje in uporabo pomembnih podatkov, kot so čas skladiščenja, kroženje palet, uporaba in lociranje. To povečuje preglednost pri upravljanju palet in zagotavlja pravilno razpoložljivost palet ob pravem času na pravem mestu. S preprostim skeniranjem QR-kode lahko uporabniki digitalno prenesejo in preverijo ustreznost podatkov za menjavo palet. Upravljanje zalog palet v realnem času zmanjšuje administrativne stroške, kar pomeni manj birokracije in večjo učinkovitost.

Igor Sep, EPAL Slovenija, poudarja: »S QR-kodo lahko uporabniki EPAL Euro palet QR dostopajo do ustreznih informacij v skoraj realnem času, kar je še posebej ugodno v logistični industriji. Uporabniki bodo imeli dostop do razpoložljivosti, lokacije palete in blaga prek lastnih informacijskih sistemov v prihodnosti tudi prek programskega orodja EPAL. Tako bodo lahko bolje organizirali svoje storitve ter zmanjšali nepravilne dobave in motnje.« 

Novo programsko orodje

Čez nekaj tednov bo EPAL predstavil novo programsko orodje, ki bo še olajšalo upravljanje in zamenjavo EPAL Euro palet QR. Programsko orodje je namenjeno predvsem podjetjem, ki še nimajo lastnih informacijskih rešitev in jim omogoča, da z nekaj kliki digitalizirajo svoje zaloge ter izvedejo preprosta dejanja sledenja (Track & Trace). 

EPAL Euro palete QR je mogoče zamenjati brez omejitev in jih takoj uporabiti v vseh logističnih in menjalnih procesih. Rabljene EPAL Euro palete s QR-kodo bodo del ustaljenih postopkov razvrščanja rabljenih palet v prihodnosti.

EPAL

Skrb za razvoj

EPAL nenehno išče nove partnerje za sodelovanje za nadaljnjo širitev nabora EPAL za izmenjavo. Zlasti partnerji iz transportne industrije, ki so ključni akterji za ponovno uporabo in izmenjavo EPAL Euro palet, so pomemben del razvoja digitalne in trajnostne logistike v odprtem evropskem EPAL poolu za izmenjavo vseh vrst EPAL Euro palet.