60 let Euro palete

Evropsko paletno združenje e.V. – European Pallet Association e.V. (EPAL) praznuje v letu 2021 svoj 30. rojstni dan, 60. rojstni dan Europalette in 25. rojstni dan EPAL – Nacionalnega paletnega komiteja SIPAL.

0001

Evropsko paletno združenje EPAL je bilo ustanovljeno leta 1991 kot mednarodno združenje za standardizirane izmenljive Euro palete in je danes zastopano v več kot 30 državah. S trenutno pribl. 600 milijonov EPAL Euro palet v obtoku EPAL Euro paletni pool za izmenjavo standardiziranih Euro palet predstavlja največji odprti pool za izmenjavo palet na svetu. NPK Slovenije SIPAL, ustanovljen novembra 1995, se je včlanil v Evropsko paletno združenje 1. 1. 1996.  SIPAL zagotavlja visoko kakovost EPAL Euro palet v okviru licence EPAL. Blagovna znamka „EPAL v ovalu“ je po vsem svetu zelo poznana in je sinonim za kvalitativno visoko in mednarodno izmenljivo paleto EPAL Euro. Slovenskim uporabnikom EPAL Euro palet nudi vsestransko in permanentno svetovanje v vseh vprašanjih glede uporabe in izmenjave EPAL Euro palet.

Standardizirana. Kontrolirana glede kakovosti. Brezmejno uporabljiva in izmenljiva.

Leta 1961 so iznašli Euro paleto kot standardizirano izmenljivo paleto. Začetek edinstvene zgodbe o uspehu. Izmenljivost zaradi kakovosti in kakovost zaradi zagotavljanja kakovosti – tako se glasi enostavna formula, ki pomeni kakovost ter varnost za človeka in blago.

 EPAL – Mednarodno zagotavljanje kakovosti

EPAL – tehnični pravilnik je osnova za mednarodno enotno in enovito kakovost ter normirane dimenzije EPAL Euro palete. Obsežno zagotavljanje kakovosti EPAL-a z letno pribl. 21 tisoč kontrolami kakovosti zagotavlja nemotene procese v mednarodni skladiščni in transportni logistiki.

Trajnost in odgovornost

EPAL Euro paletni pool za izmenjavo je že tri desetletja prototip za trajnostno krožno gospodarstvo: ponovna uporaba, izmenjava, popravilo in reciklaža EPAL Euro palet pomenijo odgovorno ravnanje z okoljem in resursi. EPAL Euro palete iz lesa z zmanjševanjem emisij CO2 prispevajo pomemben prispevek k zaščiti podnebja.

State of the Art

V letu 2021 je blagovna znamka EPAL po vsem svetu sinonim za kakovost, varnost in trajnost v logistiki. EPAL Euro paleta je „State of the Art“ – v vseh pogledih.