DFDS naročil dodatnih sto električnih tovornjakov

Volvo Trucks je od logističnega podjetja DFDS prejel naročilo za 100 električnih tovornjakov. S tem zadnjim naročilom bo DFDS skoraj podvojil svojo floto električnih tovornjakov Volvo na skupaj 225 tovornjakov – to bo največja flota težkih električnih tovornjakov v Evropi.

Volvo Electric DFDS
Volvo Electric DFDS | Foto: Volvo Truck

DFDS, eno največjih ladijskih in logističnih podjetij v severni Evropi, opaža vse večje povpraševanje po transportnih rešitvah z manjšim vplivom na okolje. Podjetje je zdaj oddalo še eno naročilo za 100 električnih tovornjakov pri Volvu. Pred tem je DFDS od Volva kupil skupaj 125 težkih električnih tovornjakov.

Volvo Electric DFDS

95 električnih tovornjakov Volvo trenutno deluje na Švedskem, Danskem, v Litvi, Belgiji in na Nizozemskem, preostalih 30 pa naj bi jih dobavili leta 2024. Zahvaljujoč naraščajočemu voznemu parku električnih tovornjakov je DFDS do konca leta zmanjšal emisije toplogrednih plinov za 1.516 ton.

Volvo Electric DFDS

Novi električni tovornjaki bodo v uporabi na devetih trgih po Evropi, vključno z Združenim kraljestvom, Irsko, Nizozemsko, Belgijo in Švedsko. Gre za tovornjake Volvo FH Electric in FM Electric. DFDS ima trenutno največjo floto težkih električnih tovornjakov v Evropi in dobro napreduje pri doseganju cilja, da bo do leta 2030 vsaj 25 odstotkov elektrificiranega voznega parka tovornjakov.