Devet novih knjižničnih avtobusov

Iveco Bus bo dobavil 4 avtobuse Crossway in 5 minibusov Daily, posebej spremenjenih v potujoče knjižnice, ki bodo knjige in kulturne programe za otroke prevažale na oddaljena območja Hrvaške.

Iveco Crossway bibliobus
Iveco Crossway bibliobus | Foto: Iveco

Iveco Bus bo z 9 novimi vozili podprl največjo prenovo hrvaške flote mobilnih knjižnic, stoletne tradicije. Te potujoče knjižnice so bistveni sestavni del mreže javnih knjižnic v državi, saj prenašajo kulturo, izobraževanje in zabavo na oddaljena in osamljena območja.

Iveco Crossway bibliobus

Zahvaljujoč projektu, ki ga financirata Evropska unija in ministrstvo za kulturo in medije Hrvaške, bo zdaj mogoče obnoviti zastareli vozni park z desetimi novimi vozili. Devet od njih bo posebej zasnovanih in opremljenih avtobusov ali minibusov, ki jih bo dobavil Iveco Bus. Iveco Bus je že dostavil minibus Daily 50C knjižnici Lekenik in avtobus Crossway Line v mesto Split. Še štiri minibuse Daily in tri avtobuse Crossway bodo letos prejeli knjižnice v Čakovcu, Karlovcu, Vinkovcih, Vrpolju, Virovitici, Bjelovarju in Novem Marofu.

Iveco Crossway bibliobus

Potujoče knjižnice so pogosto edina oblika knjižničnih storitev, ki so na voljo prebivalcem oddaljenih območij. Ne dostavljajo le knjig, ampak prinašajo tudi več programov, predvsem za otroke do 14. leta. Dodatne storitve v knjižnicah so literarna srečanja, kvizi, tekmovanja in manjše razstave.

Iveco Crossway bibliobus

Fotogalerija