Deset novih avtobusov za Nomago

Podjetje Nomago d.o.o. na cesto pošilja 10 novih medkrajevnih avtobusov znamke MAN. Naložba v sodobna, ekološka in varnejša vozila je korak na poti krepitve položaja na trgu in zagotavljanje še kvalitetnejših storitev za svoje potnike.

Nomago avtobusi MAN Lion's Intercity
Nomago avtobusi MAN Lion | Foto: MAN Truck&Bus

Podjetje Nomago je eden največjih slovenskih organizatorjev potovanj. Prizadevajo si, da bi vsakemu posamezniku ali skupini ponudili popotniške storitve, ki so vedno pri roki, osebne in prijetne, ter prilagojene pričakovanjem sodobne digitalne družbe. Samo v potniškem cestnem prometu Nomago tako združuje 600 avtobusov, ki lahko na več kot 500 rednih linijah prepeljejo prek 10 milijonov potnikov letno. Zagotavljajo tudi mestni potniški promet v petih slovenskih mestih (Nova Gorica, Velenje, Postojna, Krško in Idrija) ter vsak dan prevoze za več kot sto šol in podjetij po vsej državi. 


Letos svoj vozni park posodabljajo z 10 novimi medkrajevnimi avtobusi MAN Lion’s Intercity

Avtobusi so opremljeni z ekološkimi Euro 6d motorji, ki dosegajo najvišje ekološke standarde. Pogonski sklopi vsebujejo avtomatizirane menjalnike z intarderjem, ki so povezani s sistemi prepoznavanja topografije cestišča in s čimer se zagotavlja ekonomična poraba goriva. Dodatno varnost zagotavljajo vzvratne kamere. Primarno se bodo ti avtobusi s 57 sedeži in 27 stojišči uporabljali za izvajanje primestnega in linijskega prometa, občasno pa tudi za krajše prevoze zaključenih skupin. 

"Na poti do zelene in brezogljične družbe bo imel razvoj javnega potniškega prometa izredno pomembno vlogo. V Nomagu zato že vse od ustanovitve v naš vozni park dodajamo samo vozila, ki izpolnjujejo najstrožje okoljevarstvene standarde, saj želimo čim bolj zmanjšati naš vpliv na okolje. Ker na letni ravni prepeljemo več kot 10 milijonov potnikov, morajo vsa naša vozila izpolnjevati tudi stroge varnostne pogoje, obenem pa morajo biti seveda udobna za naše potnike. Z novim koncesijskim obdobjem v Sloveniji še dodatno nadgrajujemo javni potniški promet, saj se bodo frekvence prevozov na medkrajevnih linijah povečale za kar okoli 20 odstotkov. Zato bo še toliko bolj kot v preteklosti pomembna tudi vzdržljivost vozil, ki morajo biti kos vsem razmeram. Med vodilnimi svetovnimi proizvajalci avtobusov je brez dvoma MAN, s katerim tvorno sodelujemo že vrsto let, njihova vozila pa zavzemajo vedno pomembnejši delež v našem voznem parku," je povedal mag. Sandi Brataševec, glavni izvršni direktor družbe Nomago.


"Zanesljivo in učinkovito partnerstvo z našimi strankami - to je tisto, kar predstavlja MAN. S podjetjem Nomago uspešno sodelujemo že vrsto let. So veliki strokovnjaki na področju potovanj in prevoza. Prepričani smo, da novi avtobusi MAN popolnoma izpolnjujejo vse njihove potrebe in tako kot popolnoma ustrezajo potnikom, voznikom nudijo najboljše delovno okolje. Prav tako so zelo učinkoviti glede porabe goriva in skupnih stroškov lastništva. Zelo smo veseli in hvaležni našemu odličnemu partnerju Nomago. Hvala za zaupanje!" je povedal Claus Wallenstein, generalni direktor MAN Truck & Bus Slovenija d.o.o.

Fotogalerija