DAF razkriva novosti okoli novih modelov

Pri DAF Trucks so začeli kampanjo s sloganom "Začni prihodnost", s katero napovedujejo novo generacijo tovornjakov. Kar nekaj fotografij močno zamaskiranih tovornjakov, ki vozijo v okolici Eindhovna smo že objavili, sedaj pa so se stvari začele odvijati tudi z »uradne« strani, s čimer lahko sklepamo, da predstavitev nove generacije ni več tako oddaljena.

daf-nova-generacija-tovornjakov-2
daf nova generacija tovornjakov 2

Osnova aktualnega modela XF je bila predstavljena sredi 80-tih lete prejšnjega stoletja in sicer z modelom 95. Seveda so kabino v tem času redno posodabljali z vedno boljšimi materiali notranjosti, najnovejšimi tehnikami in dodatki ter najnovejšimi varnostnimi sistemi. Poleg tega pa je XF SuperSpaceCab še vedno ena izmed najbolj prostornih kabin na trgu. To pa je tudi velik izziv, pred katerim so se znašli oblikovalci nove generacije.


Spodnji videoposnetek je trenutno edina uradna informacija, ki jo DAF podaja. Številne podrobnosti okoli novega tovornjaka najdete v videoposnetku in DAF-ovi spletni strani. Kdaj bo predstavljena nova generacija tovornjakov tako še vedno ostaja skrivnost. Kljub temu pa smo prepričani, da bo ta potekala še pred koncem leta 2021. Če vas zanima več, obiščite https://startthefuture.daf.com/en