City Turn Assist za večjo varnost v mestu

Da bi povečali varnost ranljivih udeležencev cestnega prometa v mestnih središčih, so pri podjetju DAF Trucks na seznam dodatne opreme dodali svoj »DAF City Turn Assist«, ki je na voljo na vlačilcih 4x2 in 6x2.

City Turn Assist za večjo varnost v mestu
City Turn Assist za večjo varnost v mestu

DAF-ov City Turn Assist je varnostna funkcija, ki je namenjena opozarjanju voznika z vizualnimi in zvočnimi opozorili, ko so drugi udeleženci v prometu nahajajo v mrtvem kotu tovornjaka. Sistem zaznava tako pešce in kolesarje kot tudi avtomobile in motocikle. Pri višjih hitrostih sistem pomaga tudi pri menjavi voznega pasu, saj zazna vozila v mrtvem kotu tovornjaka. Opozorila so prikazana preko LED-zaslona, nameščenega na A-stebričku na sovoznikovi strani kabine, blizu vzvratnega ogledala.


Ko je aktiviran desni smerni smernik, se oglasijo tudi zvočna opozorila. Sistem je možno naročiti kot dodatno opremo pri naročilu novega tovornjaka, možno pa ga je naročiti tudi kot komplet za naknadno namestitev. Naknadno ga lahko namestite na modela DAF CF in XF z Euro 6 motorji MX-11 in MX-13. Paket za naknadno namestitev vsebuje radarsko enoto, LCD-zaslon in pripadajoče kable.