Citroën predstavlja ë-Berlingo Van

Citroën predstavlja ë-Berlingo Van - električno in povezljivo različico svojega lahkega gospodarskega vozila, ki bo v prodajne salone zapeljala v drugi polovici leta 2021.

2
2

Citroën ë-Berlingo Van ponuja ravno pravšnji odgovor na vsakodnevne potrebe poklicnih uporabnikov, katerim nudi obilo svobode med vožnjo po mestnih središčih, v katerih uveljavljajo vse več omejitev prometnega režima in tudi v primestnih in podeželskih predelih, saj lahko njegov doseg znaša vse do 275 km (preizkusni postopek WLTP). ë-Berlingo Van ponuja vse prednosti električne vožnje in pri tem ohranja tudi čisto vse legendarne lastnosti vozila Berlingo, saj še vedno ponuja štiri različne konfiguracije karoserije, največ 4,4 muporabne prostornine, do 800 kilogramov tovornih kapacitet in poleg tega še celotno modularnost kabine Extenso.ë-Berlingo Van se lahko poveže z aplikacijo MyCitroën, prek katere je možno daljinsko upravljati polnjenje baterije in z aplikacijo Free2Move Service, ki omogoča dostop do več kot 220.000 polnilnih postaj v Evropi. Poleg tega pa so zanj proti doplačilu na voljo tudi nove tehnologije, kot na primer prikazovalnik v višini oči, ki je premierno na voljo v tej kategoriji vozil ali pa instrumentna plošča z novim 10-palčnim digitalnim zaslonom visoke ločljivosti.

Obe karoserijski različici modela ë-Berlingo Van sta opremljeni s pogonskim sklopom konstrukcijske osnove e-CMP skupine PSA in imata enako kapaciteto baterije, s katero omogočata dovolj dosega za vsakodnevne poti večine uporabnikov tega avtomobilskega segmenta. Dejanski doseg je odvisen od stila vožnje, hitrosti, porabe opreme za udobje/dodatne opreme, zunanje temperature, števila potnikov/tovora in topografije.

Za zagotovitev maksimalnega dosega pogonski sklop vozila ë-Berlingo Van generira energijo med fazami zaviranja ali upočasnjevanja vozila. Po vklopu gumba B na sredinski konzoli se sproži pospešeno generiranje energije. Baterija je nameščena pod sedeži in podom tovornega prostora vozila. Na ta način ne vpliva na uporabno prostornino. Zanjo velja garancija, ki traja 8 let ali 160.000 km (za 70 % kapacitete baterije po izteku garancijske dobe). Po kontrolnem pregledu pri 1 letu ali 20.000 km se izda certifikat o kapaciteti baterije, zatem pa po koncu vsakega vzdrževalnega servisnega pregleda na vsaki 2 leti ali 40.000 km.ë-Berlingo Van poganja električni motor, ki krmili pogon glede na izbrani način vožnje in vozne razmere. Po zaslugi 100 kW moči (136 KM) / 260 Nm doseže maksimalno hitrost 130 km/h ne glede na izbrani način vožnje. Voznik lahko razne načine vožnje izbere s posebnim stikalom na konzoli: 

  • Normal – 80 kW/180 Nm: omogoča najboljše razmerje med dosegom in dinamičnimi zmogljivostmi.
  • Eco – 60 kW/190 Nm: omogoča optimalno porabo energije, tako da zniža zmogljivosti gretja in klimatske naprave, vendar brez izklopa oziroma omejitve navora motorja in moči.
  • Power - 100 kW/260 Nm: omogoča zmogljivost vozila za več užitkov v vožnji in zmogljivost v primeru maksimalne obremenitve.

Fotogalerija