Citroën Berlingo prejemnik nagrade Autobest 2019

V finalnem izboru za naslov Autobest 2019, v katerem se je pomerilo 6 finalistov, je novi Citroën Berlingo osvojil naziv "Best Buy Car of Europe" oziroma najboljši nakup med avtomobili v Evropi leta 2019.

Citroën Berlingo prejemnik nagrade Autobest 2019
Novi Citroën Berlingo je kot vozilo s številnimi podobami nadvse pameten nakup za družine ali starejše, ki v njem vidijo idealnega partnerja za svoje aktivno življenje in ki jim največ pomenita zlasti njegova prostorna notranjost in uporabnost.

Žirija evropskega izbora Autobest je objavila rezultate izbora za najboljši avtomobil leta 2019. Naziv "Best Buy Car of Europe" oziroma priznanje za najboljšo izbiro pri nakupu avtomobila v Evropi je prejel novi Citroën Berlingo, ob boku pa mu stojita Peugeot Rifter in Opel Combo Life.

Autobest vsako leto (že od 2001 dalje) nagradi vozilo, ki zbere največ glasov. Žirijo sestavlja 31 vodilnih avtomobilskih novinarjev iz 31 evropskih držav, ki vozila ocenjujejo na podlagi 13 kriterijev, kot so razmerje med kakovostjo in ceno, dizajn, udobje in tehnologije pa tudi kakovost storitev ter razpoložljivost rezervnih delov znotraj distribucijske mreže. 


Citroën je že drugo leto zapored prejelo nagrado
Prav tako kot kompaktni SUV Citroën C3 Aircross, ki ga je Autobest proglasil za zmagovalca v lanskem delu, je tudi novi Citroën Berlingo uspel osvojiti omenjeni naziv. Najnovejša generacija, je nastala po navdihu pričakovanj strank in je izvrsten dokaz o novem sloganu znamke "Inspired by You". Novi Citroën Berlingo je kot vozilo s številnimi podobami nadvse pameten nakup za družine ali starejše, ki v njem vidijo idealnega partnerja za svoje aktivno življenje in ki jim največ pomenita zlasti njegova prostorna notranjost in uporabnost.


Priznanje, ki ga je prejela osebna različica novega vozila Berlingo, se pridružuje prestižnemu nazivu "mednarodni dostavnik leta 2019", ki je bil podeljen gospodarski različici (Novi Citroën Berlingo Van) septembra na avtomobilskem salonu v Hannovru.