Čas je za velike korake k čistejšemu okolju!

Kako lahko logistični center pripomore k izboljšanju ogljičnega odtisa v Sloveniji?

pišek-hsf-logistics-1

Globalne oskrbovalne verige, razcvet spletnega maloprodajnega trga in naraščajoče povpraševanje po industrijskih izdelkih so spodbudili rast v logistični industriji. Množica materiala in blaga je ves čas na poti s tovornjaki – prispejo v logistične centre pred zadnjimi kilometri poti do trgovin ali naslovov strank.

Prevozništvo, logistika, transport, tovornjaki in prevoz. Vse to so besede, ki so v logističnem centru Pišek & HSF Logistics med seboj trdno povezane. Skupaj tvorijo močno enoto, ki v osrednjem delu Evrope močno vpliva na pretočnost tovornega prometa. Logistični center Pišek & HSF Logistics leži neposredno na krovnem evropskem Baltsko-jadranskem in Sredozemskem cestnem koridorju in zadovoljuje tako slovenske kot tuje potrebe po logističnih aktivnostih ter parkiranju tovornih vozil v štirih smereh – iz Avstrije, Hrvaške, Italije in Madžarske.

Na voljo 24/7

Kot se zemlja vrti ves čas, se tudi blago po vsem svetu iz enega konca sveta na drugega premika 24 ur na dan, 7 dni v tednu, 365 dni v letu. Zato morajo logistični centri delovati izjemno učinkovito, da so prisotni že pred velikim povpraševanjem in lahko zagotovijo pravočasno dostavo blaga. Poleg tega je varnost največja skrb za operaterje – od trenutka, ko ladje prispejo, do trenutka, ko so dostavljene na končni cilj, čeprav v majhno trgovinico na obrobju Slovenije. Pri doseganju teh ciljev je ključnega pomena vrhunska organiziranost celotne ekipe, strokovnost osebja, profesionalni oddelki, naprave, izobraženi in izkušeni operaterji, ki pomagajo pri nadzoru vozil in ljudi, ter pri sledenju blaga, ko zapusti skladišče.


Udobje za zadovoljstvo voznikov

Kako pomembna je celovita oskrba tovornih vozil in njihovih voznikov, pričajo zadovoljni obrazi tako zaposlenih tovornjakarjev kot tistih, ki pridejo k njim samo po tovor. Ti se z veseljem vračajo v skladišče in se pred odhodom na pot okrepčajo v Pišek baru, kjer jim postrežejo z brezplačnim štrudljem in kavo. Čiste, prostorne in svetle sobe, ki so na voljo za nočitve, so dodana pika na i udobja vseh voznikov tovornih vozil, ki se v Pišek & HSF Logistics lahko na hitro spočijejo, očedijo in pripravijo na novo pot.

Naložbe za zeleno prihodnost

Jeseni v veliko družino tovornih vozil sprejemajo dva nova tovornjaka na utekočinjen zemeljski plin (LNG). »V podjetju Pišek & HSF Logistics ves čas sledimo razvoju in napredku na logističnem področju, saj si želimo, da bi z našo pomočjo tudi Slovenija lažje sledila evropskim smernicam k zmanjševanju ogljičnega odtisa,« je ponosen Peter Pišek, direktor podjetja, ki s ponosom prešteje veliko floto 60 tovornih vozil in več kot toliko specializiranih prikolic, ki se jim bo do konca leta pridružilo še 20 novih vozil na dizelski pogon z najnovejšimi tehnologijami.

Mlad in moderen vozni park

Jedro poslovanja je transport hlajenih in globoko zamrznjenih živil v vseh tipih pakiranja. Direktor Pišek pojasnjuje, da fleksibilnost in stalnost transporta zagotavljajo z visoko razvitim načrtovanjem natovarjanja, učinkovitim načrtovanjem poti, obsežno avtomatizacijo, lastnimi čistilnimi prostori, dobro izobraženimi vozniki ter nadzorom s sistemom track-and-trace. Moderen vozni park, v povprečju star le leto in pol, sega po vsej Evropi. Prek strateškega partnerja HSF Logistics, specializiranega za prevoz mesa in drugega blaga pod temperaturnim stanjem, ter njihovih centrov in skladišč se vozila prepletajo po cestah in skladiščih na Nizozemskem, Danskem, Poljskem, v Nemčiji in Angliji. Dostavo blaga nudijo poleg omenjenim državam tudi na Dansko, Irsko, Finsko, Norveško, Švedsko, Nemčijo, Veliko Britanijo, Francijo in Španijo.

Pooblaščeni serviser Carrier 

Da so vozila ohranjena, skrbno negovana in ne zahtevajo popravil na poti, skrbi sodobna servisna delavnica z izkušenimi in profesionalnimi strokovnjaki. Nudijo široko strokovno servisno mrežo popravil za tovorna vozila in prikolice, redni servis ter vzdrževanja. Ne samo s kakovostjo, ponašajo se lahko tudi z dodano vrednostjo, saj so pooblaščeni uradni serviser za Carrier – enega izmed največjih svetovnih proizvajalcev hladilnih agregatov. Izkušnje, poslovna odličnost in naravnanost željam ter zahtevam naročnikov, najsodobnejše orodje, oprema in računalniški sistemi omogočajo kakovostno, strokovno in učinkovito servisiranje tovornih vozil. Z njimi svojim zadovoljnim stranka zagotavljajo še bolj varno in prijetno vožnjo ter brezhibno delovanje vozila v vseh vremenskih razmerah. Z nasmehom na obrazu vas direktor vabi na preventivne preglede, ki so v servisni delavnici tik ob avtocesti več kot priročni za vse, ki večino časa preživijo na cesti. Velika prednost in potencial celotnega centra je tudi lokacija. Podjetje namreč leži na petem evropskem koridorju in ima potencialne vidike za širitev ter povezave s petim koridorjem.

Iz hladilnice po vsej Evropi

Skladišče in hladilnica sta zelo prilagodljiva na potrebe trga in partnerjev. Hladilnica z 800 paletnimi mesti je zaradi učinkovite prilagodljivosti in dostopnosti večino časa polno zasedena. Uporabljajo jo tako domači kot tuji partnerji, s katerimi opravljajo prevoze po Sloveniji in tudi v Evropi. Več kot 70 odstotkov prevozov opravijo v tujini. Vsa vozila so opremljena z najsodobnejšo telemetrijo, ki omogoča nenehno spremljanje statusa vozil ali pošiljk. Specializirani so tako za klasične prevoze blaga, občutljivega na temperaturo, kot specialne prevoze visečega mesa, prevoz rož, hkraten prevoz blaga različnih temperaturnih stanj, hitre prevoze, ki zahtevajo dvojno posadko, prevoz farmacevtskih produktov in organizacijo zbirnih prevozov. Opravljajo prevoze hitro pokvarljivega in zamrznjenega blaga s hladilniki z eno- in dvorežimskim sistemom, dostopnim po državah celotne Evrope, Skandinavije, na Balkanu in državah bivše Sovjetske zveze. 

Dolgoletna družinska tradicija

Začetek dejavnosti sega več kot 30 let nazaj, v leto 1988. Direktor Peter Pišek je po končani šoli za strojnega ključavničarja dobil prvo zaposlitev v Mlekarni Celeia in že po nekaj mesecih začel svojo pot v logistiki, ko je kupil svoj prvi kamion. Kljub krizi 90 let in razpadu Jugoslavije ter drugi prelomnici v letu 2006, ko so zaprli lastno trgovino, je ostal trdno odločen, da regija potrebuje logistični center. Sklenitev ključnega sodelovanja z nizozemskimi partnerji HSF Logistics je prinesla ustanovitev danes obstoječega podjetja. Med leti 2006 in 2012 so z njimi sodelovali kot kapitalski partnerji, nato kot strateški, kar uspešno izvajajo še danes.

Jasna vizija, trdo delo in želja so leta 2018 vodili do postavitve logističnega centra. Eden izmed najsodobnejših logističnih centrov se ponaša z logističnimi pisarnami, najsodobnejšimi hlajenimi skladiščnimi prostori, servisno delavnico, pralnico za tovorna in večja potniška vozila ter svetlo, prostorno in priročno nastanitev za voznike.

Partnerstvo in certifikati za doseganje visokih standardov

Brez tveganj, pravijo pri podjetju Pišek & HSF Logistics. Pri transportu hlajenih izdelkov si ne privoščijo tveganj – varnost živil je na prvem mestu celotne logistike. Transport Pišek & HSF Logistics vam zagotavlja nenehen nadzor varnosti živil po predpisih HACCP in standardih IFS. Temperatura se nadzoruje pred in med prevozom ter tudi pri dostavi. Tovorna vozila, prikolice in embalaže izpolnjujejo najstrožje higienske predpise, ki jih zagotavljajo redni čistilni nadzori.

Podjetje Pišek & HSF Logistics odlikujejo 30-letne izkušnje s prevozi blaga pod temperaturnim stanjem. Strategija temelji na izkušnjah in poslovni odličnosti, ter cilj postati vrhunski ponudnik logističnih rešitev. »Smo profesionalno in odgovorno transportno-logistično podjetje z dolgoletno tradicijo in jasnim sloganom – vse pod nadzorom: čas, temperatura in stroški!« je jasen Pišek, in pojasnjuje, da logistiko sestavlja izobražena in tesno povezana logistična ekipa, ki vam je na voljo 24 ur na dan vsak dan v tednu. Poleg tega omogočajo, kot kažejo svetovne smernice, sledenje tovora in spremljanje temperature z najnovejšimi sistemi.

Skladišče, transport, servis in nega

Poleg transportnih storitev prek zunanjega partnerja nudijo tudi skladiščenje svežega, zamrznjenega in visečega blaga: v Celju, Nemčiji, Angliji, na Nizozemskem in Danskem. Njihov distribucijski center in centri HSF-a na strateških lokacijah nudijo celoten sistem skladiščenja, pretovarjanja, management zalog, pakiranje in etiketiranje. Z modernim skladiščno-logističnim centrom v Celju na Lopati vam poleg skladiščenja omogočajo tudi distribucijo blaga.

Dejstvo, da ima logistični center Pišek & HSF Logistics vse parametre sodobnega, priročnega in učinkovitega centra na stičišču pomembnih prometnih poti, pojasnjuje uspešnost poslovanja in zadovoljstvo partnerjev ter uporabnikov vseh storitev, ki jih ponujajo.

Fotogalerija