4 EUR za 100 prevoženih kilometrov?

Čeprav bo potrebnega še veliko dela, da bodo električni avtomobili postali del našega vsakdana, je tehnologija že v velikem naskoku v segmentu tovornjakov.

Startup podjetje z električnimi tovornjaki?

Startup podjetje eTruck Motor iz Madžarske poizkuša s predstavitvenim posnetkom prepričati vlagatelje v sofinanciranje projekta električnega tovornjaka. Prvi model polpriklopnika, bi naj bil pripravljen na proizvodnjo v roku 2-3 let in predstavlja zavidljive specifikacije. 580 KM, ter 7000 Nm navora, 1200 km dosega ob polni obtežitvi 40 ton in čas polnjenja samo 2,5 ure. Vse za ceno zgolj za nakupno ceno 160.000 EUR in z nadaljnjim stroškom 4 EUR / 100 km.

Se vam zdijo ti podatki nerealni? Niste se zmotili, v resnici še nič od tega ni realiziranega. Na posnetku lahko vidimo zgolj navadnega dizelskega Mercedes-Benz Actrosa, ki je zakamufliran in nosi logotip podjetja eTruck Motor, zvok motorja pa so odstranili v postprodukciji in ga zelo slabo nadomestili z zvokom električnega motorja. Startup podjetje tako verjetno s tem posnetkom zgolj tipa po trgu in išče morebiten interes.