Bi imeli kabino s 17 kvadratnimi metri površine?

Čeprav se proizvajalci tovornjakov trudijo izdelati kabine, ki bi voznikom kar se da olajšale delo, je njihova notranjost pri veliki večini daleč od tega, da bi voznik občutil vsaj del domačnosti.

19ce2b38e7a4794a16d50b683f00a7a0
Tisti bolj prostora potrebni naročijo celo do 7 metrov dolge kabine.

Tega pa ne moremo trditi za določene modele ameriškega podjetja, ki proizvaja voznikom prijaznejše kabine. ARI Legacy Sleepers proizvaja prostorne spalne kabine za voznike tovornjakov. Kupec, ki želi tovornjak opremiti s takšno kabino, njene dimenzije določi sam. Najbolj priljubljene so kabine dolžine do 4 metrov. Tisti bolj prostora potrebni pa naročijo celo do 7 metrov dolge kabine. S širino 2,5 metra znaša nato bivalna površina do 17 kvadratnih metrov! Torej približno toliko, kot merijo manjše hotelske sobe. Pri razporeditvi prostorov lahko izbirate med več desetimi možnostmi, pa tudi različno opremo. Na izdelavo kabine po meni morate čakati približno tri mesece.

Cena? Od 50 do 150 tisoč ameriških zelencev. K temu je potrebno prišteti še vozilo opremljeno s kratko kabino, kar pomeni približno dodatnih 100.000 ameriških dolarjev.

Fotogalerija