Aplikacija za digitalno kontrolo olajša delo voznikom

Preverjanje tovornjaka pred vsako vožnjo pogosto dojemamo kot nadlogo, a pravila so pravila. Pred vožnjo mora vsak voznik tovornjaka pregledati svoje vozilo, da se prepriča, da je v dobrem stanju.

Aplikacija za digitalno kontrolo olajša delo voznikom
Aplikacija je na voljo brezplačno v 16 različnih jezikih in deluje na pametnih telefonih z operacijskim sistemom Android in iOS.

Vozniki so sedaj s pomočjo aplikacije vodeni skozi proces preverjanja, korak za korakom, dokler ne preverijo vseh pomembnih točk vozila s pomočjo kontrolnega seznama. MAN je tesno sodeloval s strankami, MAN ProfiDrive® in nemškim združenjem zavarovalnic, da so definirali točke tovornjaka in polpriklopnika, ki jih je treba preveriti. Prvi korak preverjanja je skeniranje identifikacijske številke vozila (VIN) ali izbira vozila s seznama, če je ta že registriran. Nato grafični prikaz vozila vodi voznika po točkah, pri čemer na vsaki točki podrobno obrazloži, katere sestavne dele je treba preveriti in kako. Voznik ima možnost dodati slike s svojim pametnim telefonom, deliti svojo lokacijo in podpisati uspešno preverjanje vozila pred vožnjo. Vse to pa lahko enostavno deli z upraviteljem voznega parka. Aplikacija je na voljo brezplačno v 16 različnih jezikih in deluje na pametnih telefonih z operacijskim sistemom Android in iOS.