Amarok sedaj tudi s 272 KM

Volkswagen Commercial Vehicles širi svojo ponudbo modelov z močnejšimi motorji, tako da že sprejemajo naročila za modele Amarok Aventura in Highline.

Volkswagen Amarok sedaj tudi s 272 KM

Vrh modelske ponudbe je prevzel model s 190 kW (258 KM) in 550 Nm navora, ki ga motor razvije med 1.400 do 3.000 vrt./min. Novejšo različico so pri VW predstavili zaradi povpraševanja po močnejših motorjih, ta pa lahko se v funkciji Overboost razvije tudi do 272 KM pri 3.250 do 4.000 vrt./min in maksimalni navor 580 Nm. Močnejši motor bo na voljo za modele Amarok Aventura in Highline, v kompletu z 20-palčnimi platišči, 8-stopenjskim avtomatiziranim menjalnikom in stalnim štirikolesnim pogonom 4Motion.

Serijska oprema teh modelov vključuje LED dnevne luči, bi-ksenonske žaromete in tudi Light & Sight paket opreme, ki zajemajo funkcije Comming Home, Leaving Home, prav tako pa tudi dežne senzorje, prednje meglenke in električna preklopna ogledala, opcijsko pa bo na voljo tudi RCS (Roll Cover System) sistem za pokritje tovornega prostora površine 2,52 m2.

Omenjene modele je v Nemčji že možno naročiti, na tržišču pa bodo dostopni nekje na polovici junija.