Adria Tehnika in easyJet sodelujeta

Adria Tehnika je podpisala pogodbo o dvoletnem sodelovanju z britanskim letalskim prevoznikom easyJet na področju del v potniški kabini, in sicer rekonfiguracijo kabine s 180 na 186 sedežev ter vgradnjo nove kuhinje in novih toaletnih prostorov.

Adria Tehnika in easyJet podpisala pogodbo o sodelovanju

Delo se bo izvajalo zaporedoma na posameznem letalu v času zimskega voznega reda v sezonah 2016/2017 in 2017/2018. V Evropi obstaja vsaj 18 ponudnikov tovrstnih storitev, easyJet pa je za opravljanje teh del izbral štiri – med njimi tudi Adrio Tehniko. Gary Smith, poslovni vodja programa kabin s 186 sedeži pri easyJetu, je dejal: »Zelo smo zadovoljni z izbiro Adrie Tehnika za sodelovanje pri izvedbi tega pomembnega projekta. To je naš prvi obsežnejši projekt z Adrio Tehnka. Navdušeni smo nad ravnjo njihove izkušenosti na področju vzdrževanja letal A320, naša želja je razvijati partnerstva z izvajalci storitev MRO, ki ustrezajo našim zahtevam.«

easyJet in Adria Tehnika

easyJet je vodilna letalska družba v Evropi, ki ponuja edinstveno in najugodnejšo kombinacijo prevoza ter pri tem povezuje glavna letališča po vsej Evropi. Ponaša se z odličnim razmerjem med ceno in kakovostjo, velik pomen pa daje tudi dobremu odnosu do svojih strank. easyJet povezuje več priljubljenih letalskih poti kot katera koli druga letalska družba. Prepelje več kot 70 milijonov potnikov letno, od tega jih več kot 12 milijonov potuje v poslovnem razredu. Več kot 240 letal leti na več kot 800 linijah med 130 letališči v 31 državah. Več kot 300 milijonov Evropejcev živi manj kot eno uro vožnje do easyJetovega letališča. V svoji floti ima 245 letal A319/320, do leta 2022 pa ima naročenih še 182 letal ter 100 opcij. Ves čas tudi vlaga v najnovejšo tehnologijo, dela učinkovito in zapolni večino svojih sedežev, zaradi česar ima easyJet 22 % nižji ogljični odtis na potnika, kot tradicionalne letalske družbe med letom z enakim letalom na isti liniji. Inovativnost je del DNK letalske družbe, saj je vodilna v industriji na področjih digitalne, spletne, inženirske in operativne inovativnosti, s čimer svojim potnikom zagotavlja lažje in bolj udobno potovanje.

Dokaz kakovostnega dela in odprta vrata za nove priložnosti

Adria Tehnika se ponaša z več kot 50-letno tradicijo vzdrževanja letal, od leta 2002 pa svoje storitve tudi aktivno trži. Od takrat je poleg servisa letal Adrie Airways opravila preglede na več kot 1000 letalih tujih letalskih družb. Deluje na treh kontinentih in ima več kot 70 kupcev. Za njen dober glas je zaslužno visokomotivirano in kvalificirano osebje, zavezanost kakovosti in točnosti, konkurenčnost cen ter ugodna geografska lega. »Ponosni smo, da je ena vodilnih letalskih družb za vzdrževanje svojih letal izbrala Adrio Tehniko, kar je zagotovo dokaz našega kakovostnega dela na vseh ravneh. Gre tudi za izjemno priložnost za rast, razvoj in izpopolnjevanje naših procesov. Zato se sodelovanja veselimo in verjamemo, da bo postalo dolgoročno, zraven pa z izmenjavo dobrih praks povečalo možnosti za sodelovanje še na drugih področjih.« je povedal Maks Pele, izvršni direktor pri Adria Tehnika.