50-let podjetja za rezervne dele

PACCAR Parts letos praznuje svojo 50. obletnico kot vodilno podjetje v svetovnem merilu na področju distribucije, prodaje in trženja kakovostnih delov za tovorna vozila, prikolice in motorje. Celovita paleta izdelkov se nenehno širi in zdaj obsega nič manj kot 180.000 izdelkov in vključuje tudi celotno serijo najsodobnejših polnilnikov za električna vozila za podporo prevoznikom pri energetskem prehodu.

PACCAR Parts
PACCAR Parts | Foto: PACCAR

Prvi center za distribucijo delov (PDC) družbe PACCAR Parts je bil odprt leta 1973 v Rentonu v Washingtonu in je utrl pot dodatnim zmogljivostim po Združenih državah, Evropi in nato po svetu. Danes PACCAR Parts upravlja 18 PDC centrov na štirih celinah, ki zagotavljajo 315.000 m2 distribucijske zmogljivosti. V Evropi PACCAR Parts upravlja 4 distribucijske centre za dele (Eindhoven, Leyland, Budimpešta in Madrid), ki oskrbuje vse trgovce DAF na celini in ponuja zanesljivost dobave najmanj 99,99 %, kar predstavlja merilo v industriji delov za tovorna vozila.

Z razvojem podjetja se je prodajna mreža razširila s približno 180 lokacij leta 1973 na več kot 2.300 lokacij po vsem svetu danes, od tega skoraj 1.100 v Evropi. To je izboljšalo dostop do izdelkov, skrajšalo dobavni rok in povečalo možnosti za storitve.

PACCAR Parts

Vse na enem mestu

V okviru strategije 'One Stop Shop', v kateri lahko prevozniki dobijo vse, kar potrebujejo za svojo floto na eni lokaciji, je PACCAR Parts leta 1995 uvedel svoj program univerzalnih delov za tovornjake in prikolice pod imenom TRP. Z več kot 60.000 artikli, je ta ponudba delov za vse znamke tovornjakov in prikolic ter opreme za delavnice najobsežnejša v industriji tovornjakov. Globalna maloprodajna mreža TRP vključuje 271 trgovin v 42 državah sveta, od tega 99 v Evropi.

PACCAR Parts

Globalna e-trgovina

V povezavi z močnimi dobavitelji in poslovnimi partnerji so zaposleni v podjetju PACCAR Parts, osredotočeni na kupce, uvedli inovativne programe, ki temeljijo na storitvah, da bi povečali čas delovanja in zadovoljstvo strank. PACCAR Parts Fleet Services podpira več kot 1.100 komercialnih voznih parkov, ki upravljajo več kot 260.000 vozil in 140.000 prikolic v Evropi. Globalna e-trgovina PACCAR Parts strankam omogoča 24/7 spletni dostop do delov, ki jih potrebujejo.

PACCAR Parts

Fotogalerija