189.000 evrov kazni v enem dnevu

Belgijski policisti so v enem dnevu nadzora tovornih vozil v okolici pristanišča Zeebrugge kontrolirali 159 tovornih vozil in pri tem izdali za kar 189.000 evrov kazni.

Nadzor tovornih vozil - Belgija
Nadzor tovornih vozil - Belgija | Foto: Police.be

Nadzor je bil osredotočen na spoštovanje socialne zakonodaje in s tem na delovne in življenjske pogoje voznikov. Poleg tega sta carina in zvezna policija pripeljali vsak po enega psa za odkrivanje drog, preglede pa so med drugim opravili tudi nad dokumentacijo vozila in tahografi.

Odkrili so 101 prekršek povezan s tedenskim počitkom, ki ga voznik ne sme prebiti v kabini vozila, poleg tega je bilo 32 kršitev povezanih z obveznim vračanjem vozila v matično državo podjetja vsakih osem tednov. Kot posledica teh kršitev so policisti zasegli tri vozila.

Med nadzorom so bile ugotovljene tudi številne druge kršitve: 7 kršitev glede časa vožnje in počitka oziroma uporabe tahografov, 1 primer goljufije AdBlue sistema, 8 drugih prekrškov, vključno s ponarejanjem ali lažnim pridobivanjem različnih dokumentov. Skupaj je bilo izrečenih 189.400 evrov kazni, predvsem proti prevozniškim podjetjem in ne voznikom. Ena oseba je bila aretirana zaradi dela na črno.