Zastoji na cestah

Ponovno sneženje je prineslo tudi težave v prometu. Tako je trenutno zaradi zdrsa tovornega vozila zaprta hitra cesta Vipava-Nanos, pri počivališču Ravne na primorski avtocesti pa je v smeri proti Ljubljani zaradi istega razloga oviran promet. Po podatkih prometno-informacijskega centra na nekaterih lokacijah iz prometa izločajo tovorna vozila.

Sneg

Izločanje tovornih vozil poteka pred izvozom Vrhnika proti Primorski, na počivališču Ravne proti Ljubljani ter na italijansko-slovenski meji pri Vrtojbi in Fernetičih pri vstopu v Slovenijo.

Zaradi snega trenutno nastajajo zastoji na primorski avtocesti pri Razdrtem in pri Senožečah v obe smeri ter na hitri cesti Nova Gorica-Razdrto pred cestninsko postajo Nanos.

Poleg tega je za priklopnike in polpriklopnike prepovedan promet na cesti Ajdovščina-Col-Črni Vrh-Godovič, zaradi zimskih razmer pa sta zaprti cesta čez prelaz Vršič in cesta Čepovan-Dolenja Trebuša.

Na prometno-informacijskem centru ob tem opozarjajo, da so lahko ceste ponekod zaradi nizkih temperatur poledenele. Voznikom svetujejo, da vozijo previdno, s primerno varnostno razdaljo ter da prilagodijo hitrost razmeram na cesti.