Za nedostopne terene je tu novi Zetros

Mercedes-Benz je predstavil novo generacijo robustnega terenskega tovornjaka, ki sliši na ime Zetros. Trdoživ triosni tovornjak s stalnim pogonom na vsa kolesa, je zasnovan posebej za trge z visokim deležem terenske uporabe.

Za najtežje naloge je tu novi Zetros
Za najtežje naloge je tu novi Zetros

Njegova največja skupna masa znaša 40-ton, polno naložen pa lahko brez večjih težav dostavlja blago po nedostopnih terenih. Novi Zetros je bil tako tehnološko, kot stilsko prenovljen. Opremljen je z zmogljivejšimi motorji, pri čemer najmočnejša verzija zmore kar 510 KM in prijetnih 2400 Nm navora. V zunanjosti se nova generacija razlikuje po prenovljeni rešetki hladilnika, ki daje modernejši videz in zahvaljujoč optimiziranemu pretoku zraka zagotavlja še učinkovitejše hlajenje. 

Spremenjene pa so bile tudi številne podrobnosti, vključno s preprostejšim dostopom do kabine in na novo zasnovano instrumentno ploščo. Tako kot doslej, bo tudi novi model Zetros ostal na voljo v različicah Euro III in Euro V, za trge s slabšo kakovostjo goriva. Njegovi glavni trgi so Bližnji vzhod, Afrika in Latinska Amerika. Pogosto se uporablja za dobavo zalog v oddaljene regije, pa tudi za energetska raziskovanja in gozdarske dejavnosti. Novi Zetros bo deloval brez težav, ne glede na to v kakšno okolje ga postavite, pa naj bo to skrajno vroča puščavska regija ali ledena Arktika.


Fotogalerija