Vstop v žirijo International van of the year

Z oktobrom je bil naš glavni urednik Boštjan Paušer sprejet v mednarodno žirijo International van of the year jury, ki vsako leto izbira mednarodni dostavnik leta. Članstvo v žiriji je dodatno mednarodno priznanje našega dobrega dela in tudi večanje prepoznavnosti revije Transport & Logistika v evropskem merilu.

International Van of the Year Jury
International Van of the Year Jury | Foto: IVOTY

Z vstopom v žirijo bomo lahko tudi vam, bralcem, ponudili še več zanimivih tem, saj imajo člani žirije možnost dostopa do ekskluzivnih dogodkov, in predstavitev ter testnih voženj novih vozil – pogosto še celo pred uradnimi predstavitvami.

International Van of the Year Jury

Že več kot trideset let

Začetek mednarodne žirije za izbor dostavnika leta sega v leto 1992, ko je sledila ustanovitvi žirije za izbor tovornjaka leta. Prvi predsednik je bil Lorenzo Raffo, urednik revije Tuttotrasporti iz Italije. Od leta 1997 do 2013 je bil predsednik Pieter Wieman, urednik revije TTM in Bestelauto z Nizozemskega, 27. novembra 2013 pa je vodenje prevzel Jarlath Sweeney, urednik revije Fleet Transport Magazine z Irskega, ki žirijo vodi še danes, že deseto leto. 

Žirijo trenutno sestavlja 26 članov iz večine evropskih držav, poleg dostavnika leta (International Van of the Year Award) pa žirija vsaki dve leti izbira tudi poltovornjak leta (International Pick-up Award).


Fotogalerija