Vožnja v prihodnost

Stalen napredek avtomatizacije vozil omogoča vznemirljive možnosti za prometno industrijo in družbo kot celoto. Volvo Trucks je že več kot dve desetletji na čelu tega razvoja.

Volvo po novem z dvema akumulatorjema

Na YouTubu je podjetje Volvo Trucks objavilo dvodelni film, ki predstavlja predstavo družbe Volvo Trucks o tem, kako naj bi avtomatizacija spremenila način življenja in dela v prihodnjih letih.

Filmčka z naslovom Automation – the Big Change in Automation – Driving into the Future si lahko ogledate spodaj.  Filmčka prikazujeta vizijo in namen delovanja avtomatizacije, ki jo izvaja Volvo Trucks, ter upanje in skrbi tistih, na katere bo vplivalo tovrstno vsakodnevno življenje. Do popolnoma avtonomne vožnje je dolga pot, zato bomo najverjetneje potrebovali posebej ločena cestišča, ki bodo namenjena samodejni vožnji.

Znotraj mest, kjer je veliko nepredvidljivih dogodkov, pa bodo voznikom pomagali vse naprednejši sistemi za preprečitev nesreč. Voznikom tovornjakov se tako ni treba bati za svoje službe, temveč lahko v prihodnost gledajo z navdušenjem, saj jim bo takšna tehnologija olajšala vsakodnevni delavnik.