Volkswagen Amarok pometel s konkurenco

Volkswagnov terenec Amarok je osvojil prestižno nagrado International Pick-up Award 2018.

Volkswagnov terenec Amarok je osvojil prestižno nagrado

»Zelo smo veseli, da smo prejeli nagrado IPUA 2018 in počaščeni smo nad odločitvijo mednarodne strokovne žirije. Z novim Amarokom smo ponovno dokazali, da vemo, kaj stranke želijo. Uspelo nam je tudi izboljšati delovanje motorja, saj ima ta sedaj več moči, več navora in je bolj prilagojen za delo na terenu,« je dejal dr. Eckhard Scholz, predsednik uprave Volkswagen gospodarska vozila.

Člani žirije, so Amaroka opisali kot osnovni element v celotnem segmentu pick-up vozil in kot »delovnega konja s pedigrejem«. Čist dizajn, dobro počutje v notranjosti in odlična končna obdelava so bili glavni faktorji, ki so prepričali žirijo. Velikost dvojne kabine, ki nudi dovolj prostora za pet oseb, v kombinaciji z modernim dizajnom pa je le še pika na i. Komfortni sedeži, ki jih je kot dobre za hrbet potrdilo tudi nemško združenje German Healthy Backs Society so dober recept za udobno vožnjo, osemstopenjski avtomatizirani menjalnik in zmogljiv V6 motor pa k temu le še dodatno pripomoreta.

Druga generacija Amaroka je s svojim V6 motorjem prepričala že več kot 65.200 kupcev, kar je, v primerjavi s predhodnim modelom, za 13,2 odstotka več. 

Fotogalerija