VIDEO: X razred prejel 5 zvezdic za varnost

Novi Mercedes-Benz razred X je na neodvisnem testu Euro NCAP prejel vseh pet zvezdic in s tem najboljšo možno oceno za varnost. Mercedesov poltovornjak je tako prepričal z varnostnimi sistemi za varnost potnikov, otrok, pešcev, k odlični oceni pa so pripomogli tudi številni asistenčnimi sistemi.

X razred prejel 5 zvezdic za varnost

Dober rezultat je zlasti pripisati izredno stabilni karoseriji z veliko trdnostjo in strukturi, pri kateri prednji in zadnji del ob udarcu absorbirata veliko stopnjo energije. Dodatno so k dobri oceni pripomogli tudi številni asistenčni sistemi.

Serijsko je tako X razred opremljen s sedmimi varnostnimi blazinami in I-Size pritrdilnim mestom za dva otroška sedeža. Kot drugi pomembni varnostni sistemi so tukaj še aktivna zavorna asistenca, sistem za nadzor smeri vožnje in sistem prepoznavanja prometnih znakov. K temu spada še sistem za nadzor stabilnosti prikolice, sistem nadzora tlaka v pnevmatikah, sistem za klic v sili, tempomat in LED žarometi. Kot dodatna oprema je na voljo tudi kamera za vzvratno vožnjo ali 360-stopinjski pogled okoli vozila.  

Fotogalerija