Uspešnih 15 let podjetja Volvo d.o.o. v Sloveniji

V letošnjem letu Volvo Trucks s podjetjem Volvo d.o.o. v Sloveniji praznuje 15 obletnico delovanja. V tem času je Volvo Trucks postal eden izmed najpomembnejših ponudnikov težkih tovornih vozil pri nas. S kakovostnimi in zanesljivimi vozili ter celovito ponudbo prodajno-poprodajnih storitev pa si je pridobil mnogo zvestih kupcev. Ob 15. jubileju so pri Volvu d.o.o. zanje pripravili posebno serijo Volva FH, ki je pod oznako Special Edition 2015 na voljo le v Sloveniji.

Uspešnih 15 let podjetja Volvo d.o.o. v Sloveniji

V podjetju Volvo d.o.o. v letošnjem letu praznujejo 15 let svojega delovanja. Začetki segajo v leto 2000, ko je bilo ustanovljeno hčerinsko podjetje Volvo Trucksa v Sloveniji, po skromnih prvih korakih pa je obseg poslovanja hitro začel rasti. Leta 2003 so se zato preselili v nov prodajno-servisni center na Celovški v Ljubljani, z nadaljnjo širitvijo poslovanja, novimi strokovnimi sodelavci ter bogatim prodajnim programom kakovostnih in zanesljivih tovornih vozil Volvo pa so postali eden izmed najpomembnejših akterjev na trgu težkih gospodarskih vozil v Sloveniji.

Vseskozi so dopolnjevali tudi svoje servisne storitve in že leta 2005 odprli sodoben servisni center v Hočah pri Mariboru. Naslednja velika prelomnica se je zgodila leta 2012, ko so svojo servisno dejavnost združili z znamko Renault Trucks ter s tem še okrepili svoj položaj na trgu.

»Podjetje smo gradili in ga razvijali korak za korakom, s pravimi ljudmi na pravih mestih. Ponosni smo tudi na odlična gospodarska vozila Volvo, kakovostne prodajne in poprodajne storitve ter skrben odnos zaposlenih do strank, kar je že 15 let glavno vodilo našega podjetja,« pravi Neja Modic, oseba ki je pomagala pri ustanovitvi družbe Volvo d.o.o. in direktorica človeških virov za regijo Adriatic North.

Dušan Mavrič, direktor regije Adriatic North, pa pravi: »Teh prvih 15 let podjetja Volvo d.o.o. je za nas šele začetek. Pred nami so novi izzivi in novi cilji, s katerimi bomo še naprej izpolnjevali svojo vizijo in poslanstvo. Najvažnejše je, da smo našim kupcem ves čas na voljo in jim nudimo ustrezno podpro, da razumemo njihove potrebe ter jim pomagamo pri premagovanju poslovnih izzivov.« Dodaja, da si kot zanesljiv partner ves čas prizadevajo, da gospodarska vozila Volvo delujejo kar se da brezhibno in zanesljivo ter s tem tudi sami pripomoremo k uspešnemu poslovanju njihovih kupcev.

To je vsekakor eden izmed glavnih faktorjev uspeha, kar potrjujejo njihovi številni partnerji in zvesti kupci Volvo vozil v Sloveniji.

Kakovost, varnost in skrb za okolje

K uspehu podjetja Volvo d.o.o. vsekakor pripomorejo tudi kakovostna gospodarska vozila Volvo, ki so že od vsega začetka zavezana kakovosti, varnosti in skrbi za okolje. Kakovostno in zanesljivo tovorno vozilo je namreč temelj uspešnega podjetja, kar potrjujejo tudi številni zadovoljni slovenski prevozniki, ki so zvesti vozilom Volvo. Njihovi sodobni in učinkoviti motorji se lahko pohvalijo z majhno porabo goriva, kar pomeni tako manjše stroške kot tudi manjše obremenjevanje okolja.

Volvo Trucks še naprej izpolnjuje svojo obljubo "Driving progress". V duhu te zaveze so zadnjih nekaj let predstavili na trg številne napredne tehnološke rešitve, kot so Dual Clutch, IFS, Dynamic Steering in druge inovativne rešitve, s katerimi kupci Volvo tovornjakov lahko izboljšajo operativnost, kvaliteto in učinkovitost poslovanja.

Gospodarska vozila Volvo so izdelana pretežno iz trdnega švedskega jekla in so tako zato izjemno robustni in vzdržljivi, njihova čvrsta zgradba pa pripomore tudi k večji varnosti. Varnost je tudi ena temeljnih usmeritev znamke Volvo, saj so na tem področju pogosto orali ledino in že leta 1960 začeli opravljati preizkusne trke po standardih, ki so bili precej strožji od tedanje zakonodaje. Veliko pozornosti so namenjali predvsem modeloma FH in FM, ki sta bila vseskozi deležna nenehnih izboljšav, danes pa sta z bogatim naborom varnostnih sistemov v samem vrhu med tovornimi vozili za mednarodni transport.

Svoja prizadevanja postati vodilni proizvajalec težkih tovornih vozil so kronali tudi s številnim nagradami in priznanji, tudi v Sloveniji. Volvo FH je bil namreč pri nas kar dvakrat izbran za Tovornjak leta - ta laskavi naziv si je priboril leta 2007 in 2013.

Posebna serija Volvo FH Special Edition 2015

Ob 15. obletnici je Volvo Trucks v Sloveniji pripravil tudi posebno serijo tovornjaka Volvo FH Special Edition 2015, ki je ekskluzivno na voljo samo v Sloveniji. Vozilo poganja zmogljiv in učinkovit 13-litrski motor, ki izpolnjuje emisijski standard Euro 6. Motor razvije največjo moč 338 kW (460 KM) in 2.300 Nm navora, s čimer je kos vsem zahtevam, obenem pa ga odlikujejo tudi zmerna poraba goriva in nizki stroški vzdrževanja.

Posebno serijo Volvo FH krasijo nalepke v modri in rdeči barvi slovenske zastave. Dizajn nalepk črpa navdih tudi pri tradicionalnih poslikanih lesenih konjičkih iz švedske pokrajine Dalarna, kar poudarja švedsko dediščino in korenine Volvo Trucka.