Udobje z vrhunskim zaviranjem

Goodyear naznanja prihod nove letne pnevmatike Eagle F1 Asymmetric 5, ki z uporabo inovativnih tehnologij zagotavlja zmogljivost v vseh vremenskih razmerah. Nova generacija pnevmatik rastočega segmenta Ultra High Performance (UHP) prinaša izboljšano zaviranje na mokri in vodljivost na suhi podlagi, ob tem pa ne povečuje ravni hrupnosti vožnje.

Udobje z vrhunskim zaviranjem
Izboljšano vodljivost na suhi podlagi so Goodyearovi strokovnjaki dosegli z osredotočanjem na upogib dezena tekalne plasti med prenašanjem bočnih sil.

Pnevmatika Eagle F1 Asymmetric 5 se ponaša s širokim spektrom zmogljivosti v vseh cestnih razmerah, pri čemer je bil ključen razvoj prilagojene gumene zmesi. V kombinaciji s povečano naležno površino ob zaviranju ima tako naslednica priljubljenih pnevmatik Eagle F1 Asymmetric 3 na mokri podlagi za kar štiri odstotke krajšo zavorno pot od svoje predhodnice.

Izboljšano vodljivost na suhi podlagi so Goodyearovi strokovnjaki dosegli z osredotočanjem na upogib dezena tekalne plasti med prenašanjem bočnih sil. Rezultat so izjemna natančnost vozila pri vstopu v ovinek, višja raven oprijema ter učinkovito in gladko pospeševanje. Povečana je tudi odzivnost pri krmiljenju, kar vozniku zagotavlja boljši nadzor in užitek v vožnji.