Tudi na Češkem omogočeno plačilo cestnin s karticami MOL

Po uspešni uvedbi sprejema kartic MOL na cestninskih postajah DARS v Sloveniji je sedaj vpeljan še sprejem Zlatih kartic MOL za plačilo cestnine v Češki Republiki in sicer od 1. maja 2015 dalje.

Tudi na Češkem omogočeno plačilo cestnin s karticami MOL

Cestnina se lahko poravna na vseh kontaktnih točkah in distribucijskih mestih na sledeča načina:

Predplačniški način – po plačilu cestnine lahko stranka uporablja cestninski sistem

Stranka na kontaktnih točkah oziroma distribucijskih mestih izpolni poenostavljeno prijavnico in proti pologu 1.550 CZK (strošek lahko poravnate s kartico MOL) pridobi elektronski medij – krovno enoto (OBU - On Board Unit). Polnjenje dobroimetja na elektronskem mediju (OBU) je s kartico MOL (najvišji dovoljeni dnevni limit znaša 15.000 CZK) možno na vseh 280 kontaktnih in distribucijskih mestih (nekatera mesta se nahajajo na Bencinskih servisih Skupine MOL, kateri na Češkem delujejo v okviru blagovnih znamk MOL, PAP Oil, Lukoil in Slovnaft). Znesek polnjenja dobroimetja bo razviden neposredno na računu.

Poplačniški način – stranka lahko uporablja cestninski sistem pred plačilom cestnine

V tem primeru je potrebno skleniti pogodbo z Direktoratom za ceste in avtoceste Češke Republike. Registracija za poplačniški sistem je na voljo na kontaktnih točkah in distribucijskih mestih. Stranka plača cestnino na osnovi računa za kartično porabo s kartico MOL, prejetega z naše strani.

Kartice MOL, katere se sprejemajo za plačilo cestnin:

-              Zlate kartice Skupine MOL (MOL GOLD Madžarska, MOL GOLD Romunija, MOL GOLD Slovenija, MOL GOLD Srbija, TIFON GOLD Hrvaška, MOL GOLD Avstrija, Energopetrol GOLD kartica, Slovnaft GOLD kartica Slovaška, Slovnaft GOLD kartica Češka Republika)

-              Srebrna kartica MOL Češka Silver

-              Cestnina na Češkem se obračunava brez DDV, zato vračilo ni potrebno.