Transitov vstop na nova področja

Ford je v začetku letošnjega leta v svojem razvojnem centru v Duntonu v Veliki Britaniji izbranim svetovnim novinarjem, med katerimi smo bili kot edini predstavniki iz Slovenije tudi mi, predstavil nove izvedenke modelov Transit in Tourneo. Sedaj pa jih predstavljajo tudi širši javnosti.

ford2020transittrail13

Ford je predstavil novi čvrsti in na grobe ceste pripravljeni različici Transita in Tournea, Trail in Active, ki ju je že možno naročiti, dobave pa bodo sledile pozno poleti. Nova modela Transit Trail in Transit Custom Trail sta zasnovana za uporabo v zahtevnejših delovnih okoljih. Pri različicah Transita in Transita Custom s sprednjim pogonom je za boljši oprijem vgrajen novi mehanski diferencial z omejenim zdrsom (mLSD), Transit pa je na voljo tudi z inteligentnim štirikolesnim pogonom. Ekskluzivne nadgradnje zunanjosti in notranjosti poskrbijo, da Transit Trail in Transit Custom Trail razvajata voznika z udobjem in zmogljivostjo v še tako zahtevnih razmerah brez sklepanja kompromisov glede praktičnosti.


Diferencial mLSD pri slabem oprijemu samodejno prenese navor motorja kolesu z največjim trenjem

Ne samo šminka

V sodelovanju s specialisti za pogonske tehnologije podjetja Quaife razviti diferencial mLSD pri slabem oprijemu samodejno prenese navor motorja kolesu z največjim trenjem, da Transit Trail in Transit Custom Trail udobneje obvladata neutrjena cestišča, makadamske ceste ter grobe in izzivalne podlage. Sistem za elektronski nadzor stabilnosti vozila je na novo umerjen za skladno delovanje z diferencialom mLSD. S to tehnologijo sta izboljšana oprijem in vodenje modelov s pečatom oddelka Ford Performance, med katerimi so tudi Focus RS, Fiesta ST in Focus ST. Transit Trail je na voljo tudi z inteligentnim štirikolesnim pogonom za optimalen prenos moči na podlago pri terenski vožnji. Tehnologija za izboljšanje osnovne konfiguracije z zadnjim pogonom glede na razpoložljivi oprijem ter spreminjanje pogojev na cestišču in voznikove ukrepe pošlje do 50 odstotkov navora motorja sprednji osi.


Karoserija je zaščitena z dodatnimi oblogami

Vsestransko uporabni

V novih različicah Active sta modela Transit Custom in Tourneo Custom nadvse primerna za življenjski slog zasebnih in poslovnih uporabnikov, ki jih navdušujejo različne dejavnosti. Karoserija je zaščitena z dodatnimi oblogami, izbira diferenciala mLSD pa zagotovi dodaten oprijem na neutrjenih, spolzkih ali mehkih podlagah. Zunanjost z elementi športnih terencev doda vizualno privlačnost in poveča praktičnost, ko se poslovite od asfaltnih cest.


»Različici Active in Trail dokazujeta, kako vsestranska in zmogljiva je paleta Transitov,« je povedal Hans Schep, generalni direktor za gospodarska vozila pri Fordu Evropa. »Od poslovnih uporabnikov, ki morajo delati na odmaknjenih področjih, do dogodivščin željnih družin, ki iščejo vozilo za svoje pustolovščine – na voljo je Transit za vse sloge in vse zahteve.«

Ponudba različic Active bo še večja v drugi polovici leta 2020, ko bosta na voljo tudi manjša modela Transit Connect Active in Tourneo Connect Active.