Tisoč električnih tovornjakov za Holcim

Volvo Trucks je podpisal pismo o nameri za prodajo tisoč električnih tovornjakov od do leta 2030 podjetju Holcim, enemu največjih svetovnih ponudnikov gradbenih rešitev. Posel je doslej največje komercialno naročilo za električne tovornjake Volvo Trucks. Prvih 130 tovornjakov bo dobavljenih v letih 2023 in 2024.

Volvo FH Electric
Volvo FH Electric | Foto: Volvo Trucks

Prvih 130 tovornjakov Volvo FH Electric in Volvo FM Electric bo dostavljenih na trge, vključno s Francijo, Nemčijo, Švico in Združenim kraljestvom, v četrtem četrtletju leta 2023 in tekom leta 2024.

Z zamenjavo tisoč obstoječih dizelskih tovornjakov Volvo FH s tovornjaki Volvo FH Electric, ki uporabljajo zeleno elektriko, bi lahko vsako leto prihranili do 50.000 ton izpustov CO2. Obe podjetji sta zavezani pobudi Science-based targets, ki spodbuja ambiciozne podnebne ukrepe v zasebnem sektorju, obe pa sta tudi ustanovni članici First Movers Coalition (FMC).

Holcim je globalno vodilno podjetje na področju inovativnih in trajnostnih gradbenih rešitev s sedežem v Švici. Prisoten je v več kot 60 državah in ima okoli 60.000 zaposlenih.