Tehnologija SoundComfort izbrana za izdelek leta

Belgijski in nizozemski potrošniki so v najobsežnejši raziskavi o produktnih inovacijah na svetu, ki jo izvaja mednarodna družba Nielsen, za »Izdelek leta 2019« izglasovali Goodyearovo tehnologijo za zmanjšanje hrupa SoundComfort.

tehnologija SoundComfort izbrana za izdelek leta
SoundComfort na notranjem delu vsebuje element iz napredne poliuretanske pene, ki zmanjšuje vibracije zraka in zagotavlja do polovice oziroma do 4 decibele nižji hrup v notranjosti avtomobila.

Avtomobilski motorji s prihodom električnih in hibridnih vozil postajajo vse tišji, zato so pnevmatike pogosto pomemben vir hrupa vozila. Z obzirom na to, se je Goodyear v svojih inovacijah osredotočil tudi na zmanjšanje hrupa, proizvedenega s strani pnevmatik, ter razvil inovativno tehnologijo SoundComfort.

Pnevmatika z Goodyearovo tehnologijo SoundComfort na notranjem delu vsebuje element iz napredne poliuretanske pene, ki zmanjšuje vibracije zraka in zagotavlja do polovice oziroma do 4 decibele nižji hrup v notranjosti avtomobila. Hkrati je uporabljena pena dovolj lahka, da ne vpliva na zmogljivost, število prevoženih kilometrov ali hitrost vozila1.Tehnologija SoundComfort tako omogoča tišjo in tudi prijetnejšo vožnjo, saj lahko vozniki in sopotniki v večji meri uživajo v glasbi ali pogovoru. 


V raziskavi, ki jo je izvedla mednarodna družba Nielsen za raziskavo trga in potrošnikov, je sodelovalo pet tisoč Belgijcev in Nizozemcev. Gre za najobsežnejšo raziskavo na svetu, ki pridobiva mnenja potrošnikov o inovacijah na področju produktov. Testi zmanjšanja hrupa in zmogljivosti avtomobilov so se izvajali februarja 2018, januarja 2018, novembra 2017 in oktobra 2011. Pri testiranju, ki je potekalo na progi za merjenje hrupa v GIC*L, so bile uporabljene pnevmatike 245/40R18 na vozilu Audi A8.