Ste vedeli, da je Diego Maradona imel in vozil tovornjak?

Diego Armando Maradona, nogometni zvezdnik in ljubitelj avtomobilov. Med njegovo kariero so bila v garaži argentinskega zvezdnika parkirana številna eksotična vozila, Od Fiata Europa 128 CLS (njegov prvi novi avtomobil), do ekskluzivnega črnega Ferrarija Testarossa in novejšega BMW i8. Toda med vsemi vozili obstaja eno, ki še posebej izstopa. In to je tovornjak!

maradona-scania-3

Pisalo se je leto 1994, Diego Maradona pa je preživljal enega izmed najbolj neprijetnih trenutkov svoje športne kariere. Maradona, ki je bil suspendiran zaradi pozitivnega dopinga testa na svetovnem nogometnem prvenstvu leta 1994, se je bil prisiljen vrniti v Boca Juniors. Kamor koli je šel, so mu sledili novinarji. In to je bil tudi razlog, da je Diego Maradona začel preučevati načine, kako se izogniti novinarjem, zlasti pri vhodu v nogometni klub. En teden se je pripeljal s Porschejem, naslednji z Mitsubishi Pajerom. Toda ne glede na vozilo, ki ga je izbral, so ga novinarji kljub temu uspeli zaustaviti.

Nato se je Diego Maradona odločil za nekoliko drugačen »pristop«. Naslednje tedne se je v klubske prostore pripeljal za volanom Scanie 113H 360 in dejal: "Sedaj bodo težko dobili izjave od mene, nihče mi ni na poti in pred mano je vse jasno," je nasmejano dejal argentinski igralec. Ta tovornjak je že vrsto let parkiran v ulici Rua Mariscal Ramón Castilla, domu argentinske "številke 10".

Fotogalerija