Stalen nadzor tlaka in temperature v pnevmatikah

Družba Continental Adria pnevmatike d.o.o. je v podjetju Protect Trade d.o.o., servisnem partnerju Conti360°TM in enem izmed Continentalovih distributerjev Sloveniji, izvedla trening instalacije sistema nadzora tlaka in temperature, imenovanem ContiPressureCheckTM.

Stalen nadzor tlaka in temperature v pnevmatikah

Namen treninga je bil ponudnikom telematike nuditi tehnično podporo pri integraciji sistema in prikaz pravilne instalacije tako v pnevmatike kot na vozilo. Continentalova predstavnika Carolin Kolidziej, Digital Solutions Manager EMEA, in Tim Schaefer, Operation Manager Digital Solutions, sta prisotnim predstavila prisotnost digitalizacije in trendov v segmentu tovornih pnevmatik družbe Continental, v nadaljevanju pa praktično instalacijo v vozilo transportnega podjetja BZ transport d.o.o., specializiranega za prevoz vozil, ki poleg visoke ekonomičnosti zahteva tudi varnost prevoza.

S sistemom ContiPressureCheckTM se preko telematike izvaja stalen nadzor tlaka in temperature v pnevmatikah ter se preko različnih možnosti takojšnjega alarmiranja prednastavljenih alarmantnih vrednosti obvesti tako voznika kot tudi nadzornika flote.

»V času, ko štejeta vsaka prihranjena minuta in vsak prihranjen evro, je še kako pomembno poiskati enostavne, hitre in učinkovite rešitve za še boljše, še bolj ekonomično in varno poslovanje. Continental je razvil sistem ContiPressureCheckTM, ki nadzira tlak in temperaturo v pnevmatikah - tudi takrat, ko nimate fizičnega kontakta s svojo floto«, pravi lastnik podjetja BZ transport Slobodan Okosanović.

Prihranek pri gorivu in podaljšana življenjska doba pnevmatik sta le dve od glavnih prednosti sistema, ki deluje s pomočjo v pnevmatike vgrajenih senzorjev, ki v realnem času sporočajo natančne podatke o tlaku in temperaturi v pnevmatikah vozniku in (ali) skrbniku flote. Zdaj ste lahko o nevarnosti poškodb pnevmatike obveščeni že vnaprej: sistem med drugim zaznava spremembe temperature v pnevmatiki, s čimer se pomembno zmanjšuje možnost poškodb pnevmatik, ki lahko povzročijo drage zastoje v obratovanju ter ob tem pomenijo tudi grožnjo za ostale udeležence v cestnem prometu.

Sistem za vse tipe vozil in flot
ContiPressureCheckTM ponuja štiri različne enostavne in časovno maksimalno racionalne možnosti uporabe za nadzor tlaka in temperature v pnevmatikah: s pomočjo ročne merilne naprave, preko on-time LCD zaslona v vozilu, preko sinhroniziranih GPS sistemov za flotni nadzor ter preko »yard readerjev« na območju parkirišč voznega parka.

Sistem, ki izpolnjuje predpise ADR za tipe vozil AT, FL, OX, EX/II in EX/III, lahko nadzira do 8 osi in 24 koles. Obstaja plejada različnih konfiguracij, ki ustrezajo večini tovornih vozil in avtobusov.  

Fotogalerija