Sprememba vodstva pri Scaniji

S 1. aprilom bo Karol Sokol, dosedanji generalni direktor Scania East Adriatic Regije (Slovenija, Srbija, Hrvaška, Bosna in Hercegovina, Severna Makedonija, Albanija, Kosovo, Črna gora), prevzel vlogo generalnega direktorja Scania Black Sea (Romunija in Bolgarija). Njegovo mesto bo prevzela Urška Fon Satler, dosedanja direktorica prodaje v Scania EAR.

Urška Fon Satler
Urška Fon Satler | Foto: Scania

Urška Fon Satler dobro pozna trg EAR, na katerem je v preteklosti opravljala več funkcij. Ohraniti namerava kakovost storitev za stranke in nadaljevati odlično delovanje, ki ga beleži Scaniino omrežje v regiji Adriatic. Urška Fon Satler je svojo poslovno pot v podjetju Scania začela leta 2011 kot vodja kadrovske službe za EAR. Leta 2013 je nastopila na položaju direktorice podjetij Scania Srbija in Scania Makedonija, kasneje pa je svojo pot nadaljevala v vlogi direktorice podpore prodaji in marketinga Scania EAR. Leta 2017 je prevzela mesto direktorice prodaje, kjer je skoraj osem let kontinuirano dosegala izjemne rezultate. Z bogato paleto raznolikih izkušenj bo Urška Fon Satler 1. aprila prevzela mesto generalne direktorice enote Scania EAR.

Karol Sokol je od leta 2017 dalje v EAR regiji zastavil ambiciozni plan širitve in izboljšanja Scania servisne mreže. V tem obdobju so odprli šest novih servisnih delavnic večino obstoječih pa obnovili v sodobne energetsko učinkovite objekte. »V več kot sedmih letih, pod vodstvom Karola Sokola je Scania EAR dosegla izjemen napredek. Tržni delež, smo z izjemo let pandemije, ko smo se soočali s težavami v proizvodnji povečali iz 17 % na 20 % in tako postali ena izmed vodilnih blagovnih znamk na trgu. Z investicijami v nove in obstoječe delavnice smo servisno mrežo približali strankam. S tem delom bomo nadaljevali tudi v prihodnje. Poleg vozila, ki je nedvomno najboljše v svojem razredu, želimo našim strankam zagotoviti najboljšo uporabniško izkušnjo. To želimo doseči z nenehnim izboljševanjem in optimiziranjem procesov v delavnici, ki naj se čim bolj prilagodijo potrebam strank in kombinacijo sodobnih digitalnih rešitev.« je mnenja Urška Fon Satler. 

Nadaljevali bodo s prehodom v električno mobilnost, ki so ga začeli leta 2022. Intenzivno investirajo v polnilno infrastrukturo. Delavnici v Ljubljani in Zagrebu so že opremili z najsodobnejšimi električnimi polnilnicami, ki omogočajo polnjenje z do 240 kilovati moči. »Izgradnja polnilne infrastrukture je ključen predpogoj za razvoj elektromobilnosti. Svoje znanje in izkušnje, ki jih pridobivamo z lastnimi projekti želimo deliti z našimi strankami in jim tako kar se da olajšati prehod. Ker se zavedamo, kako pomembno je približati elektro-mobilnost strankam bomo zagotovili testna vozila, ki jih bodo začasno lahko vključili v lastne flote in tako preizkusili v realnih razmerah. Prvo takšno testno vozilo bo na voljo že od februarja 2024 dalje,« zaključuje Urška Fon Satler.