Spet dovoljen letalski potniški promet

Vlada Republike Slovenije z 12. majem umika ukrepe, ki bi omejevali zračne prevoze v Republiki Sloveniji, saj je ocenila, da ta ukrep ni več ne potreben ne smiseln. Omejitev se umika za mednarodne zračne prevoze tako iz območja Evropske unije kot iz tretjih držav.

a467e680-44f0-4129-a364-af22cf21d3f2
a467e680 44f0 4129 a364 af22cf21d3f2 | Foto: Fraport

V Fraportu Slovenija pozdravljajo vladno odločitev, saj je sprostitev ukrepov za operativno planiranje letenja s strani letalskih prevoznikov ključnega pomena. Večina letalskih prevoznikov je sicer potniške lete na njihovem letališče odpovedala do konca maja. Ne glede na to, so se v minulih dneh pospešeno pripravljali na sprejem prvih potnikov in namestili vse potrebno za varen zagon potniškega prometa.

Vsem, ki bi morali v naslednjih dneh potovati prek ljubljanskega letališča svetujejo, da se za podrobnejše informacije o potovanju obrnejo na letalskega prevoznika ali prodajno mesto, kjer so kupili letalske vozovnice.

Vlada Republike Slovenije je z namenom zajezitve širjenja koronavirusa SARS-CoV-2 prepovedala opravljanje potniških zračnih prevozov v Republiki Sloveniji 17. marca 2020. Odlok je prepovedoval opravljanje mednarodnega zračnega prevoza potnikov iz vseh držav v Republiko Slovenijo, tudi znotraj Evropske unije. Prepoved ni veljala za tovorni promet, posebne zračne prevoze brez prevoza potnikov in državne lete.