Skupen razvoj programske plaftorme

Kot dve vodilni podjetji v industriji gospodarskih vozil si Daimler Truck in Volvo Group delita ambicijo voditi digitalno preobrazbo programsko definiranih težkih gospodarskih vozil. Da bi povečali svoja prizadevanja, sta obe podjetji dosegli predhodni dogovor o ustanovitvi skupnega podjetja za razvoj skupne programsko definirane platforme za vozila in namenskega operacijskega sistema za tovornjake, ki zagotavlja osnovo za prihodnja gospodarska vozila.

Digitalizacija Daimler Truck in Volvo Group
Digitalizacija Daimler Truck in Volvo Group | Foto: Daimler Truck

Namen novega skupnega podjetja je postati vodilni razvijalec standardizirane strojne in programske opreme. Ta tehnična podlaga bo nato omogočila Daimler Truck in Volvo Group ter morebitnim drugim partnerjem, da zagotovijo različne digitalne funkcije vozil za svoje izdelke, kar na koncu poveča učinkovitost in izkušnjo strank.

Daimler Truck in Volvo Group nameravata biti 50/50 partnerja v skupnem podjetju, ki bo delovalo kot neodvisen subjekt, pri čemer bosta Daimler Truck in Volvo Group še naprej konkurenta na vseh drugih področjih poslovanja. V okviru že tako velikih naložb v preoblikovanje v CO2 nevtralne pogonske tehnologije je postalo sodelovanje pri razvoju digitalne tehnologije še bolj pomembno za kar najboljše izpolnjevanje razvojnih ciljev in pričakovanj strank v izvedljivem časovnem okviru.