Serijska proizvodnja se je začela!

Četrta generacija Volkswagnovega caddya je 'izbrisala' svojega predhodnika. Sedaj namreč poteka prestrukturiranje proizvodnje in priprava na izdelovanje novega modela v poljskem Poznańu. Prvo serijsko vozilo, ki je zapustilo tovarno je caddy highline v srebrni reflex metalic barvi, poganja pa ga 2-litrski TDI motor s 75 kW (102 KM) in BlueMotion tehnologijo.

Serijska proizvodnja se je začela!

»Naše dolgoletne izkušnje pri proizvodnji modela zagotavljajo najvišjo kvaliteto izdelave za naše stranke,« je dejal Jens Ocksen, vodja obrata v poljskem Poznańu. »Četrta generacija priljubljenega dostavnika in družinskega vozila se v vseh pogledih izkaže kot odlična izbira.«

Novi motorji v primerjavi s predhodnim modelom porabijo tudi do 1,2 litra manj goriva. Številni novi varnostni sistemi in pa ščitijo potnike, komfortni sistemi pa olajšujejo vožnjo. Zasnova novega caddya prepričuje z nekoliko ostrejšimi linijami, kar je v skladu s trenutno filozofijo podjetja.

Samo v letu 2014 so v Poznańu izdelali več kot 175.000 vozil, 80 odstotkov od tega je bil model caddy. Z začetkom proizvodnje četrte generacije se istočasno ukinja proizvodnja njegovega predhodnika. Vsega skupaj je bilo v 12 letih, od 2003 do 2015 izdelanih več kot 1.578.000 vozil tretje generacije.