Sedaj lahko načrtujete tudi postanke na bencinskih servisih

Evropska vodilna transportna platforma širi svoje digitalne rešitve in sicer v sodelovanju s podjetjem Union Tank (UTA).

Sedaj lahko načrtujete tudi postanke na bencinskih servisih

44.000 bencinskih servisov po Evropi je povezanih v UTA mobilnostno omrežje. Vozniki s UTA kartico lahko ne samo plačajo gorivo brez uporabe gotovine, temveč koristijo tudi druge storitve na poti. Bencinski servisi so sedaj v TimoComovemu načrtovanju poti navedeni kot »zanimive točke« (Points of Interest - POI). » To nam omogoča, da stranke svoje poti načrtujejo učinkoviteje in udobneje,« je dejal Gunnar Gburek, predstavnik podjetja TimoCom.Več kot 120.000 TimoCom uporabnikov lahko uporablja to razširjeno ponudbo z uporabo TC eMap – platforme za računanje in sledenje. Uporabniki lahko vidijo lokacijo bencinskih servisov, ki so povezani v UTA omrežje in to upoštevajo pri svojem načrtovanju poti. TC eMap mesečno v povprečju izračuna 2,6 milijona različnih poti.

Vozniki lahko za načrtovanje poti uporabijo svoj pametni telefon ali tablico in si preko TimoCom transportne platforme z zemljevidom (UTA servisi so označeni) pridobijo dodatne informacije, brez da bi prenesli aplikacijo ali dodatno programsko opremo. Tako lahko na primer voznik preko mobilnih naprav pridobi aktualne informacije o odpiralih časih, varnih počivališčih, cestninskih terminalih, točilnih mestih za tovorna vozila in katera goriva ponujajo. Samo v Nemčiji je v UTA omrežje povezanih več kot 12.000 bencinskih servisov.

UTA Petrol plačilna kartica

UTA Petrol plačilna kartica je mednarodna kartica, ki je nastala v sodelovanju družbe Petrol d.d., Ljubljana in podjetja Union Tank Eckstein GmbH & Co KG. Ta kupcem – uporabnikom UTA kartic omogoča nakup goriva za tovornjake in avtobuse, kot tudi možnost plačevanja različnih storitev po vsej Evropi in severni Afriki.

V Sloveniji kartico UTA zastopa Petrol. Več informacij o tem, lahko pridobite tukaj

 

Fotogalerija